Black List-scenario 'Bury the Lead' in de maak

Black List-scenario 'Bury the Lead' in de maak

Een journalist fabriceert een moordverhaal dat werkelijkheid wordt.

Variety heeft vernomen dat Bury the Lead, van scenarist Justin Kremer, door het pas opgestarte Elston Films is aangeschaft. Het draaiboek behaalde in 2013 de Black List met beste ongeproduceerde scripts. De filmstudio zal samen met Madhouse Entertainment (Prisoners) het verhaal naar het witte doek brengen.

Bury the Lead ziet hoe een getalenteerde journalist in een wanhopige, naar aandacht zoekende persoon verandert. Zijn hele leven lang droomt hij van een Pulitzerprijs, maar geen van zijn publicaties hebben dat opgebracht. Daarom creëert de journalist een zeer overtuigend en fascinerend moordverhaal, volledig uit z'n duim gezogen. Wanneer het fictieve verhaal werkelijkheid wordt, slokt de levensgevaarlijke onderwereld bestaande uit moord en chaos hem op. Om zijn carrière, familie en eigen leven in veiligheid te brengen moet hij de linie van wat juist en verkeerd is zien te ontrafelen.

Details over het plan van aanpak zijn schaars. Producenten hebben enkel aangegeven dat ze dit jaar willen beginnen met de opnames. Eerst zullen de studio's op zoek gaan naar een geschikte cast en crew.



NieuwsFilm

meest populair