'Godfather'-acteur Abe Vigoda overleden

'Godfather'-acteur Abe Vigoda overleden

Hij heeft de hoge leeftijd van 94 jaar behaald.

Acteur Abraham Charles "Abe" Vigoda, die sinds 1982 herhaaldelijk de pineut was van valse overlijdensberichten, is helaas niet meer. Dat heeft zijn dochter naar buiten gebracht. De beste man is 94 jaar oud geworden. Vrijdag kwam het nieuws al naar buiten dat Vigoda stervende was en zijn medicijnen niet meer innam. Vier dagen later wisselde hij het tijdelijke voor het eeuwige.

De Amerikaan was geboren op 24 februari 1921 te Brooklyn, New York. Zijn ouders waren Joodse immigranten die uit Rusland kwamen. Met Salvatore "Sal" Tessio in The Godfather brak hij door, een rol die hij voor het vervolg opnieuw mocht uitbeelden. Vigoda speelde verder in titels als Cannonball Run II, Joe Versus the Volcano, North en Crime Spree. Voornamelijk was de acteur werkzaam voor tv-series. Zijn bekendste rol stamt uit de sitcom Barney Miller. Hij speelde detective Phil Fish. Het personage was zo goed ontvangen dat Vigoda de hoofdrol in zijn eigen spin-off kreeg, Fish, dat twee seizoenen op tv was. In totaal trad hij iets meer dan 90 keer op als Fish dankzij beide series.

In 1982, toen Vigoda 60 jaar oud was, publiceerde People magazine per ongeluk dat de acteur overleden was, waar hij wel om kon lachen. Het incorrecte overlijdensbericht veranderde in een terugkerende grap, soms bij vergissing, andere keren intentioneel. Gedurende zijn levensloop trouwde Vigoda twee keer. Zijn laatste huwelijk was met Beatrice Schy, wat van 1968 t/m 1992 standhield, ze overleed toen. Samen kregen ze één dochter, Carol Vigoda Fuchs. Abe Vigoda laat haar, drie kleinkinderen en een achterkleinzoon na.



NieuwsFilm

meest populair