Kristen Stewart maakt zich geen zorgen om gendergelijkheid

Kristen Stewart maakt zich geen zorgen om gendergelijkheid

Men moet niet zo klagen: ze mogen tenslotte aan films werken!

In Utah is het Sundance Film Festival bezig en vele bekendheden wonen het evenement vanzelfsprekend bij. Één van hen is actrice Kristen Stewart. De 25-jarige Amerikaanse legde aan Variety uit dat acteurs die in Hollywood op zoek zijn naar gelijkheid tussen mannen en vrouwen niet zoveel moeten brommen. "Onderneem iets, in plaats van op je gat te zitten en erover te klagen. Schrijf iets op, zet je ergens voor in."

De American Ultra-ster geeft eerlijk toe: "Dat is makkelijk om te zeggen. Maar, verdomme, het is zwaar werk om een film te maken. Het is een enorme luxe, wie krijgt de kans om zomaar aan films te werken? Maar dit onderwerp is momenteel overal aan de gang op overheersende wijze, en het is saai. Voor mij is het lastig om daar over te praten want ik ben een eigenaardige persoon. Ik ben zo verdomd gelukkig, zo aangemoedigd en aangedreven. Ik verveel me nooit en er is altijd iets wat ik kan oppakken. Daarom klinkt het zo vreemd voor me om stil te zitten en te zeggen: 'Het is niet eerlijk.'"

De grote kloof in salarissen tussen man en vrouw te Hollywood is een kwestie die ook vaak in het nieuws komt. Stewart kijkt er niet van op, zij hoort niets dat ze nog niet eerder heeft gehoord. Ze argumenteerde: "Mannen verdienen meer dan vrouwen omdat hun films meer geld opbrengen. Er zit logica in."



NieuwsFilm

meest populair