Ben Wheatley's 'The Wages of Fear'-remake maakt aanpassingen

Ben Wheatley's 'The Wages of Fear'-remake maakt aanpassingen

De cast zal uit vrouwen bestaan en het verhaal speelt zich niet in Mexico af.

Als alles goed verloopt kunnen we dit jaar twee films van Ben Wheatley verwachten: het excentriek ogende High-Rise en de misdaadfilm Free Fire. Afgelopen november kwamen we daarnaast te weten dat de Engelse filmmaker zijn eigen versie van The Wages of Fear wil verwezenlijken. De film uit 1953 is gebaseerd op een Frans boek, Le salaire de la peur. Later kwam William Friedkin met de remake Sorcerer. Wheatley onthulde aan Empire wat hij anders wil zien.

"De grootste verandering is dat het verhaal in Afrika afspeelt en er vrouwen in zitten! Vrouwelijke truckers." Daarnaast vertelde de regisseur dat hij ouderwetse spanning wil creëren en de uitdaging met veel plezier aan zal gaan. Het boek is geschreven door Georges Arnaud, Wheatley zal samen met zijn vrouw Amy Jump een scenario samenstellen.

The Wages of Fear: Vier verschillende mannen met gewelddadige geschiedenissen stranden in een Mexicaans dorpje. Het is een geïsoleerd plaatsje waar je makkelijk naartoe komt, maar lastig verlaat. Er valt geen geld te verdienen en de enige manier van reizen is via een klein vliegveld. Wanneer er op een olieveld brand uitbreekt, accepteren de mannen een levensgevaarlijke missie: ze moeten twee vrachtwagens met zeer gevoelige springstof vervoeren. Hun route is een lange en bestaat uit vele alarmerende wegen, zoals oneffen bosgebieden en onveilige bergpassen.

Het is onbekend wanneer Wheatley aan de opnames gaat beginnen en de film uit moet komen. Het project wordt gefinancierd door Rumble Films (Eye in the Sky) en TF1.



NieuwsFilm

meest populair