Cinematograaf Hoyte van Hoytema ingehuurd voor Christopher Nolans 'Dunkirk'

Cinematograaf Hoyte van Hoytema ingehuurd voor Christopher Nolans 'Dunkirk'

De Zweeds-Nederlandse van Hoytema was ook verantwoordelijk voor het camerawerk van Interstellar.

Collider weer vandaag te melden dat de Zweeds-Nederlandse cinematograaf Hoyte van Hoytema na Interstellar opnieuw zal samenwerken met Christopher Nolan. Deze keer betreft het de oorlogsfilm Dunkirk. Van Hoytema was eerder ook verantwoordelijk voor het camerawerk van films zoals Spectre, Her, Tinker Tailor Soldier Spy en Let the Right One In. Waarom Nolan niet opnieuw heeft gekozen voor Wally Pfister, die bijna al zijn projecten voor Interstellar draaide (en moest afzien van Interstellar om het jammerlijke Transcendence) te regisseren, is onduidelijk.

De nieuwste film van Nolan speelt zich af tijdens de legendarische evacuatie van geallieerde troepen uit de Noord-Franse stad Duinkerke in 1940. Honderdduizenden Britse en Franse soldaten wisten toen te ontkomen aan de Duitse legermacht die hen had omsingeld.

Nolan neemt naast de regie ook de productie van Dunkirk voor zijn rekening, samen met zijn echtgenote Emma Thomas. De cast is nog niet rond, maar er wordt momenteel wel onderhandeld met Tom Hardy, Kenneth Branagh en Mark Rylance. De hoofdrollen in de film zullen echter worden toebedeeld aan een aantal jonge, onbekende acteurs.

De opnames voor Dunkirk beginnen in mei 2016 en de film moet in de zomer van 2017 onze bioscopen bereiken.



NieuwsFilm

meest populair