'Jason Bourne' wordt einde van een reis

'Jason Bourne' wordt einde van een reis

Maar is niet noodzakelijkerwijs de laatste film in de franchise.

Het lijkt erop dat Jason Bourne, de vierde film van Matt Damon als Robert Ludlums actieheld het einde van een reis wordt voor het personage. In een nieuw interview gaf de acteur hints naar wat we mogen verwachten van de film. Het blijkt dat hij zich ondertussen alles herinnert van wat er met hem gebeurd is.

”Hij heeft dezelfde problemen als eerst, maar dan gaat hij op zoek naar het personage van Julia Stiles, die kortweg zegt, ‘alleen omdat je nu alles herinnert, betekent dat niet dat je alles weet’. Dus hij bevindt zich op een erg donkere en onzekere plek. Dit is het einde van de reis die begonnen werd met Bourne Identity. Het vormt onderdeel van de eerste drie films, en is dus niet een compleet nieuw hoofdstuk. Het voelt als de conclusie, hoewel we niet zeggen dat dit het einde is, maar het voelt wel degelijk als het einde van zijn reis rond zijn identiteit. Het gaat dieper dan Ultimatum,” aldus Damon.

Oorspronkelijk twijfelde de acteur over het terugkeren naar de rol. Zijn grootste eis was de terugkeer van regisseur Paul Greengrass en er moest uiteraard een sterk scenario komen. De nieuwe keuzes voor de cast hebben ook geholpen, want in hetzelfde interview vertelde Damon nog over de rollen van Alicia Vikander en Tommy Lee Jones.

”Je moet iets groots en nieuws doen, en Alicia is dat voor ons. Zij speelt een nieuw personage dat we introduceren, en ze is cyberspecialist. In plaats van enkel de drie arena’s van oorlogvoering – lucht, land en zee – is er nu een vierde element: cyber. De implicaties daarvan zijn gigantisch en zij vertegenwoordigt die in de film,” vertelde Damon over haar. Over Tommy Lee Jones vertelde hij het volgende:

”We hebben ook Tommy in de film en hij vertegenwoordigt min of meer de analoge CIA en de manier waarop de oude garde denkt. Die twee botsen regelmatig. De introductie van deze twee nieuwe personages is geloof ik een van de meest baanbrekende keuzes die we gemaakt hebben voor de film.”

Vanaf 28 juli in de bioscoop.



NieuwsFilm

meest populair