Mogelijk meer panseksualiteit in 'Deadpool 2'

Mogelijk meer panseksualiteit in 'Deadpool 2'

Wordt "Merc with a Mouth" verliefd op een man?

Voor wie de comics van Deadpool een beetje kent of gewoon nauwlettend de promotiecampagne rond Deadpool heeft gevolgd weet dat de superheld er een wat afwijkende mening op nahoudt. Ook is hij in de strips panseksueel, wat inhoudt dat hij verliefd kan worden op vrouwen, mannen of iets ertussenin. De kans is aanwezig dat dit volledig tot uiting komt in het reeds aangekondigde Deadpool 2.

In gesprek met Variety spraken schrijver Rhett Reese en acteur Ryan Reynolds hun voorkeur uit om dit te verwerken in Deadpool 2 en aansluitende vervolgen. Op de vraag of we Deadpool zijn liefde voor mannen zal uiten in een volgend deel, zei Reynolds: "Ik vind dat geweldig aan Deadpool. Het is geweldig dat hij elke grens kan doorbreken. In de toekomst hoop ik dat we dat meer kunnen doen. Ik zal zeker niet de persoon zijn die dit tegen zou houden. Het zou te gek zijn."

Naar verluidt zouden in het vandaag te verschijnen eerste deel al enkele verwijzingen gedaan worden naar Deadpools panseksualiteit, al wordt er vooral ingezoomd op zijn monogame relatie met het personage van Morena Baccarin.

Scriptschrijver Reese vulde aan: "We wisten dat dit een deel uitmaakt van de comics. We willen daar recht aan doen in de film. We hebben het subtiel gedaan. Er zijn gesluierde verwijzingen naar. Het zit in het DNA van het personage."

Mocht Deadpools seksualiteit sterker worden verwerkt in het vervolg, dan zou dit een risico zijn. Variety geeft aan dat Hollywood blockbusters erom bekend staan dat zij weinig ruimte geven aan bijvoorbeeld homoseksuele personages. In een tijd dat de afzetmarkten buiten de States steeds belangrijker worden, wordt er waarschijnlijk strikter gelet op het tolerantieniveau in bepaalde landen.



NieuwsFilm

meest populair