Shia LaBeouf wil tante uit woning verdrijven wegens schuld

Zijn oom is hem één miljoen dollar verschuldigd.

Deze Valentijnsdag zal Shia LaBeouf geen harten overwinnen. Page Six bericht dat de Fury-acteur problemen met zijn oom en tante heeft, een dilemma dat inmiddels ook al in de rechtszaal uitgevochten wordt. Het blijkt dat LaBeouf zeven jaar geleden zo'n 800 duizend dollar aan oomlief Barry Saide uitleende, zodat Saide zijn arbeidsbureau van de ondergang kon redden wegens de financiële crisis die destijds meedogenloos huishield. Het aanzienlijke bedrag werd echter nooit terugbetaald.

LaBeouf's 60-jarige oom dacht namelijk dat zijn neefje een gunst verleende. "Voordat Shia zijn sterrenstatus behaalde leende ik aan mijn zus Shayna honderden duizenden dollars om haar en Shia bijstand te bieden," meldt Saide in wettelijke documenten. "Ik vroeg hen nooit naar terugbetaling om dit geld: Shayna, Shia en ik zijn familie."

In 2014 trachtte LaBeouf via een aanklacht zijn kapitalen terug te vorderen. De acteur behaalde succes toen hij in het gelijk gesteld werd door de rechtbank. Maar omdat zijn oom het vermogen niet bezit, wil LaBeouf dat zijn tante - Sharon (60 jaar) - haar huis in Manhattan verkoopt, wat minstens 2.5 miljoen dollar zou kunnen opbrengen. Zij acht dit echter onzin: het appartement is door haar grootmoeder nagelaten en Sharon's naam staat op de akte als de enige eigenaar van de woning.

Daarnaast melden rechtbankstukken namens mevrouw Saide dat LaBeouf beroep op intimidatie doet en druk uitoefent om zijn zin te krijgen. Inmiddels heeft hij ook de lening van 800 duizend dollar naar één miljoen dollar verhoogd. Per slot van rekening gaan woorden zoals 'lening' en 'rente' gepaard en willen LaBeouf's advocaten ook een hap van de taart.



NieuwsFilm

meest populair