Berlinale 2016: 'Midnight Special'

Berlinale 2016: 'Midnight Special'

Aparte sci fi film met goede rollen van Joel Edgerton, Kirsten Dunst en Michael Shannon.

Een van de competitiefilms, die dit jaar de sterren naar Berlijn moest brengen was Midnight Special. De cast belooft niet alleen mooie rode loper plaatjes, maar ook de verwachting dat het in ieder geval een goed geacteerde film zal zijn.

Midnight Special opent als een noir en kan het beste vergeleken worden met Red State van Kevin Smith, waarbij je eveneens telkens werd verrast en gechoqueerd door de risico's die de filmmaker durfde te nemen.

Hierdoor zal Midnight Special niet voor iedereen een te behappen film zijn. Of je wordt meegezogen in het verhaal, of je vindt het troep. Dat zie je op het Berlinale ook onder de journalisten. De ene vond het niks, de ander wil er met anderen over praten om ervaringen erover uit te wisselen. Maar iedereen is het er in ieder geval wel over eens, dat het acteerwerk van de bovenste plank is.

Al met al zal het de meningen van het publiek als de film in de bioscoop komt vast behoorlijk verdelen, maar persoonlijk vond ik het in ieder geval erg vermakelijk en origineel.



NieuwsFilm

meest populair