Jennifer Lawrence doneert 2 miljoen dollar aan kinderziekenhuis

Jennifer Lawrence doneert 2 miljoen dollar aan kinderziekenhuis

Daarmee wordt een nieuwe vleugel gebouwd voor o.a. hartoperaties.

Het Kosair kinderziekenhuis in Louisville, Kentucky zal dankzij Jennifer Lawrence een machtige uitbreiding maken. Gisteren plaatste de 25-jarige actrice een video waarin zij bekendmaakte 2 miljoen dollar aan het ziekenhuis te overhandigen dat in haar geboortestad ligt, zodat ze hun kliniek kunnen uitbouwen. Het is de bedoeling dat er betere, medische hulp komt voor kinderen met hartproblemen.

De X-Men: Apocalypse-ster onthulde in de video dat ze nog meer geld zou willen opbrengen als dat mogelijk is. "Ik ben verheugd om aan te kondigen dat we de Jennifer Lawrence Foundation Cardiac Intensive Care Unit in het Kosair kinderziekenhuis gaan oprichten. Als onderdeel van mijn inzet om deze kinderen en verzorgers te helpen, daag ik de gemeenschap uit om zich achter deze zaak te scharen en mijn donatie te verdubbelen door een aanvullend bedrag van 2 miljoen dollar op te brengen, om al deze dappere en inspirerende kinderen te ondersteunen."

Het ziekenhuis openbaarde in een persbericht dat de kersverse vleugel o.a. aan kinderen toegewijd zal worden die uit moeten rusten na een hartoperatie. Ook zullen de ingrepen daar plaatsvinden, inzake harttransplantaties, hartinsufficiëntie en andere gerelateerde zaken omtrent de holle spier. Uiteraard zullen er ook extra specialisten en zusters aangenomen worden. Het Kosair kinderziekenhuis is een belangrijke voor Lawrence. Elk jaar, rondom de feestdagen in december, bezoekt ze het instituut om de patiënten op te vrolijken.



NieuwsFilm

meest populair