'Kong: Skull Island' geen sequel, maar start 'Kaiju'-trilogie

'Kong: Skull Island' geen sequel, maar start 'Kaiju'-trilogie

Met 'Godzilla vs. Kong' als grote finale.

Een medewerkers, unit-publicist Gregg Brilliant, van de crew van het aanstaande Kong: Skull Island heeft iets meer duidelijkheid gegeven over de richting van de volgende King Kong-film. De film wordt geen vervolg op een eerdere King Kong-film en zou de aftrap zijn voor een nieuwe trilogie.

Volgens Brilliant is Skull Island de start van een nieuwe 'Kaiju'-trilogie, bestaande uit dus Skull Island, Gareth Edwards' Godzilla 2 (2018) en de uiteindelijke grote finale Godzilla vs. Kong (2020). Dit klinkt wat vreemd aangezien Edwards' Godzilla uit 2014 dan ook onderdeel van de reeks zou moeten zijn, wat betekent dat het eigenlijk een kwartet is. Wie weet zijn er op dit punt weer wat reboot-ideeën in Hollywood. De film werd namelijk wat mager ontvangen.

'Kaiju' is een Japanse term die letterlijk "vreemd beest" of "mysterieus wezen" betekent, of kortweg monster. In Hollywood wordt met de term verwezen naar de Japanse filmmonsters, zoals King Kong, Godzilla, Mechagodzilla en zo nog een paar.

Skull Island is in handen van regisseur Jordan Vogt-Roberts en er zijn rollen voor onder meer Tom Hiddleston, Brie Larson, Corey Hawkins, Samuel L. Jackson, John C. Really, Tom Wilkinson, John Goodman en Thomas Mann. Skull Island verschijnt op 9 maart 2017 in de Nederlandse bioscoop.



NieuwsFilm

meest populair