Todd McFarlane: ''Script 'Spawn'-reboot' voltooid''

Todd McFarlane: ''Script 'Spawn'-reboot' voltooid''

Kunnen we na het succes van Deadpool ook een R-rated film over dit gemaskerde personage verwachten?

Van Todd McFarlane's eens zo populaire stripreeks Spawn zijn tot op heden twee verfilmingen gemaakt; zo was er de live-action film uit 1997 die niet erg goed werd ontvangen, en een ontzettend duistere en gewelddadige animatieserie van HBO die vanaf 1999 drie seizoenen lang werd uitgezonden. Deze animatieserie werd een stuk beter ontvangen en lag een stuk dichter bij de stripversie van het personage.

Sindsdien gaan er al jaren heel wat geruchten over een tv-serie of nieuwe film over Spawn, maar tot op heden zijn er geen concrete aankondigingen gedaan. Bedenker McFarlane liet tijdens een interview met ComicBook.com echter weten dat hij het script voor een nieuwe film heeft voltooid en momenteel aan de grote studio's probeert te verkopen:

''Ik ben klaar met het script en probeer deze versie momenteel te trimmen. Het zijn momenteel 183 pagina's, en producenten willen meestal zo'n 120 pagina's zien. Ik denk dat we zullen eindigen bij 140 pagina's, want bepaalde details wil ik behouden.''

In de strips is Spawn een elite-soldaat die na zijn dood naar de hel gaat en weer tot leven wordt gebracht als een verbrande, geteisterde superheld. Een trouwe Spawn-film moet gezien de inhoud van de strip wel R-rated worden, wat gezien het succes van Deadpool op dit moment een stuk realistischer is dan een paar jaar geleden. De vorige filmversie was namelijk voor 12 jaar en ouder, waar de makers duidelijk mee hebben geworsteld. Michael Jai White, John Leguizamo, Melinda Clarke en Martin Sheen speelden in die versie de hoofdrollen.



NieuwsFilm

meest populair