Berlinale 2016: 'Fuocoammare' van Gianfranco Rosi wint de Gouden Beer.

Berlinale 2016: 'Fuocoammare' van Gianfranco Rosi wint de Gouden Beer.

'Death in Sarajevo' van Danis Tanović win de juryprijs.

Het Berlinale werd afgesloten met de uitreiking van de prijzen. De Gouden Beer (de meest belangrijke prijs die wordt gegeven in Berlijn) ging naar Fuocoammare van Italiaanse regisseur Gianfranco Rosi. De film heeft een actueel thema namelijk het leven met vluchtelingen op het Italiaanse eiland Lampedusa.

De Deense Trine Dyrholm won beste actrice voor haar rol in Kollektivet van Thomas Vinterberg en de Tunesische Majd Mastoura kreeg de prijs voor beste acteur voor zijn rol in Inhebbek Hedi van Mohamed Ben Attia. Death in Sarajevo van Danis Tanović won de juryprijs.

United States of Love van Tomasz Wasilewski won beste script en Mia Hansen-Løve werd uitgeroepen tot beste regisseur voor L' avenir. De Alfred Bauer prijs voor de film die zorgt voor een nieuw perspectief ging naar A Lullaby to the Sorrowful Mystery van Lav Diaz, dat met een speelduur had van meer dan acht uur.

De winnaars werden gekozen door een jury met Meryl Streep als voorzitter. De jury bestond verder uit Lars Eidinger, Nick James, Brigitte Lacombe, Clive Owen, Alba Rohrwacher en Małgorzata Szumowska.



NieuwsFilm

meest populair