Daisy Ridley's eerste acteerklus

Daisy Ridley's eerste acteerklus

Hoewel ze blij was met het werk, werd ze er vermoedelijk een beetje misselijk van.

The Force Awakens, het nieuwste deel in de Star Wars-saga kwam vorig jaar eindelijk uit. De film was succesvol op alle vlakken, financieel en kritisch. Het sciencefiction avontuur heeft daarnaast de carrières van enkele hoofdrolspelers een aardige boost gegeven, waaronder Daisy Ridley. De 23-jarige schone uit Engeland werd afgelopen donderdag geëerd bij de U.S-Ireland Alliance Oscar Wilde Awards voor haar optreden. Daar verklapte ze details over het begin van haar loopbaan als actrice.

"Mijn allereerste acteerklus die in het Verenigd Koninkrijk uitgezonden werd, was een tv-spotje voor een supermarkt. Ik moest keer op keer varkensvleespasteien eten. Destijds werkte ik in een kroeg, en een man die daar vaak binnenstapte vertelde me dat hij nog nooit eerder iemand had gezien die zo'n vrolijke hap nam. Nou, het was niet vrolijk bedoeld. Het varkensvleespasteitje was behoorlijk somber, maar ik was dolblij dat ik aan 't werk was."

Het constant eten van de pasteien maakte haar niet ziek, maar ze ervoer wel zo'n dag tijdens de opnames van The Force Awakens. De laatste dag om precies te zijn. "Ik was ziek, als een hond. Kon me niet bewegen en ik probeerde niet te kreunen terwijl Mark [Hamill] serieus aan het acteren was."

NieuwsFilm

meest populair