Alex Proyas vindt 'The Crow'-remake zwaar overbodig

Alex Proyas vindt 'The Crow'-remake zwaar overbodig

De regisseur van de oorspronkelijke Crow-film (en Gods of Egypt...) wil dat de franchise met rust wordt gelaten.

Remakes zijn vrijwel altijd bedenkelijk te noemen, zelfs als alles goed verloopt. De remake van The Crow is echter een geval apart; Hollywood probeert al jaren een nieuwe versie te realiseren van de al twintig jaar oude cultklassieker van regisseur Alex Proyas. De laatste jaren zijn acteurs als Luke Evans, Jack Huston en Jack O'Connell allen genoemd voor de hoofdrol, maar door het faillissement van Relativity Media ligt het project momenteel helemaal stil. Corin Hardy is echter wel nog steeds als regisseur verbonden aan de film.

Maar wat vindt Alex Proyas hier eigenlijk allemaal van? De regisseur doet momenteel de persrondes voor Gods of Egypt en liet weten een remake compleet onnodig te vinden. Hij vertelde Collider het volgende:

''Weet je, ik hou me er niet echt mee bezig, maar ik vind een remake echt overbodig. Ik heb dit al vaker gezegd, maar ik het de oorspronkelijke film afgerond om Brandon Lee te eren, en dat was de enige reden. Ik ben blij dat ik die beslissing toen heb genomen. Het is Brandons nalatenschap en ik denk niet dat een remake hier iets aan toe kan voegen. Ik vind dat Hollywood deze franchise beter met rust kan laten om die reden. Om de paar jaar hoor je wel weer eens iets over een remake, maar er lijkt nooit wat van te komen.''

We zullen zien of The Crow-remake alsnog gemaakt zal worden, nu Hollywood na het succes van Deadpool dollartekens ziet wat betreft R-rated superheldenfilms.



NieuwsFilm

meest populair