Al $500 miljoen voor 'The Mermaid' aan Chinese Box Office

Al $500 miljoen voor 'The Mermaid' aan Chinese Box Office

Records 'Monster Hunt' en 'Fast & Furious 7' alweer (ruimschoots) uit de boeken.

Buiten China is de film The Mermaid / Mei ren yu bij weinig mensen bekend. Het fantasydrama van regisseur Stephen Chow (Journey to the West, Shaolin Soccer) is binnen de grenzen van de Volksrepubliek China een monsterhit. Sinds de verschijning op 8 februari jl. is er al ruim $500 miljoen opgehaald aan de Chinese bioscoopkassa's. Uiteraard een nieuw record.

De film neemt het record af van de film Monster Hunt / Zhuo yao ji. Deze fantasyfilm was verleden jaar goed voor bijna $400 miljoen en scoorde een fractie meer dan de Hollywood-kaskraker Fast & Furious 7, die nog altijd het Chinese openingsrecord in handen heeft met $182,4 miljoen.

De vraag is uiteraard hoe dit verder gaat. Zeker als je weet dat de recordscore in 2007 nog $37,2 miljoen was, voor Transformers. Met zo'n 1,4 miljard inwoners en de groeiende filmmarkt worden de records komende jaren ongetwijfeld jaarlijks een paar keer aangescherpt.

Hieronder tref je de trailer van The Mermaid (RT = 96%, IMDb = 6,8), in de States voorlopig goed voor een omzet van zo'n $2,0 miljoen.



NieuwsFilm

meest populair