J.J. Abrams verheldert connectie 'Cloverfield' en '10 Cloverfield Lane'

J.J. Abrams verheldert connectie 'Cloverfield' en '10 Cloverfield Lane'

Zit er überhaupt een monster in de film?

Later deze maand komt 10 Cloverfield Lane uit, een bloedverwant van Cloverfield. De film van regisseur Dan Trachtenberg volgt een vrouw (Mary Elizabeth Winstead), die wakker wordt in een bunker. Daar claimt een man (John Goodman) dat hij haar leven gered heeft en dat de buitenwereld onbewoonbaar geworden is. Vermoedelijk heeft dat iets te maken met het grote monster uit Cloverfield, maar helemaal helder is de connectie nog niet. In een gesprek met Entertainment Weekly ging producent J.J. Abrams erop in.

”Er zit een monster in deze film. Het is niet het monster dat je verwacht, maar er zit een monster in,” vertelde Abrams. ”Wat ik zal zeggen voor iedereen die verwacht Cloverfield 2 te zien, is dat die personages en dat monster niet in deze film zitten, maar er zijn andere personages en andere monsters. Het is een ander verhaal, maar een spiritueel vervolg op die film. Waar ik op hoop, is dat iedereen tevreden is met het zien van iets dat niet van deze natuurlijke Aarde afstamt en iets is wat je niet zou verwachten en ik hoop dat het hen het plezier brengt dat ze verwachten van een Cloverfield 2.”

Dat het monster er niet in voor komt is een bewuste keus geweest. ”Hoe ik het zag, was dat mensen een andere kijk op de zaak zouden willen. Mensen willen weten wat er daarna gebeurt. Mensen willen zien dat het monster de aanval overleefd heeft. Mensen willen weten of er meer monsters zijn. Al die zaken zijn helder. Ik snap wat de mensen willen, maar ik weet ook dat het verlangen om een vervolg te zien, dat niet noodzakelijkerwijs rechtvaardigt.”

Vanaf 10 maart in de bioscoop.



NieuwsFilm

meest populair