Nieuwe 'Tomb Raider' volgt game uit 2013

Nieuwe 'Tomb Raider' volgt game uit 2013

Geen 'Raiders of the Lost Ark'-effect.

Eind verleden jaar werd onthuld dat de Noorse regisseur Roar Uthaug, bekend van onder meer Bølgen / The Wave (2015), de regie op zich neemt van een nieuwe 'Tomb Raider'-film. In gesprek met IGN liet de filmmaker e.e.a. weten over de reboot.

"Ik denk dat we van Lara Croft een echt mens moeten maken. Dit gaan we zeker laten zien op het witte doek. We willen dat de mensen zich kunnen verplaatsen in Lara. Ik hoop iets van mijn Noorse sensitiviteit in de franchise te kunnen stoppen... Ik ben altijd al een fan geweest van sterke vrouwelijke personages en ik denk dat we enkele sterke vrouwelijke personages hebben gezien in mijn eerdere films."

De film moet volgens Uthaug realistisch worden: "Raiders of the Lost Ark was één van mijn favoriete films toen ik opgroeide. Het is zeker een droom om in dat genre te werken. Ik denk dat we er een moderne actiefilm van willen maken en het gevoel geven dat het zich in het echt afspeelt."

Uit de woorden van Uthaug kan worden opgemaakt dat de nieuwe Tomb Raider de lijn gaat aanhouden van de game-reboot Tomb Raider, waarin we kennismaken met een jonge en natuurlijkere Lara Croft. Regisseur Uthaug bevestigde dit ook tegenover IGN. Het spel uit 2013 kreeg al een vervolg, namelijk Rise of the Tomb Raider (2015).

Transformers 5-schrijver Geneva Robertson-Dworet is op dit moment bezig met het script. Eerder verschenen Simon Wests Lara Croft: Tomb Raider (2001) en Jan de Bonts Tomb Raider: The Cradle of Life (2003), beiden gebaseerd op de populaire gamereeks. Een opvolger voor Angelina Jolie is nog niet gevonden.



NieuwsFilm

meest populair