'Captain America: Civil War' wordt langste Marvel-film

'Captain America: Civil War' wordt langste Marvel-film

Daarnaast zijn er posters en is dit de Godfather van superheldenfilms.

Tussen al dat marketinggeweld rond Batman v Superman: Dawn of Justice zou je bijna vergeten dat ook Marvel nog een film op stapel heeft staan. Eind april komt Captain America: Civil War uit in de bioscoop, waarin een team van Captain America (Chris Evans) het opneemt tegen een team van Iron Man (Robert Downey Jr.). Het team van Captain America heeft nu posters gekregen. Daarnaast lijkt de speelduur van de film onthuld te zijn en is er nieuwe informatie over de film.

Eerst echter de speelduur van de film. Helemaal officieel is het niet, maar een Amerikaanse bioscoop heeft neergezet dat de film 146 minuten gaat duren, ofwel 2 uur en 26 minuten. Daarmee wordt het de langste Marvel-film tot nu toe. Voorheen was dat The Avengers, dat 2 uur en 23 minuten duurde.



In een interviewspecial van Fandango lezen we verder uit de mond van Robert Downey Jr. dat de film ”de Godfather van superheldenfilms wordt.” Volgens producent Nate Moore pikt de film het verhaal van The Winter Soldier op. ”De film levert op de belofte van Captain America 2. Dus, wat gebeurt er met de Winter Soldier? Wat gebeurt er met Cap en Falcon en Winter Soldier? Het staat ons ook toe een volgende stap in Caps relatie met Natasha te bekijken. Al die grote vragen bekijken we op een erg Cap-centrische manier. Het is geen Avengers-film. Het is een Cap-film. Dus het draait echt om het oppikken van de stukken van Winter Soldier en een geode trilogie maken.”

Verder lezen op Hitfix dat de gebeurtenissen in serie Agents of S.H.I.E.L.D. genegeerd gaan worden. Daarin spelen Inhumans een grote rol, maar het blijkt dat de gebeurtenissen in de serie niet langer van invloed zijn op de films.

Tot slot hebben we posters van het team van Captain America. Die tonen ons de gezichten van Falcon (Anthony Mackie), Winter Soldier (Sebastian Stan), Hawkeye (Jeremy Renner), Scarlet Witch (Elizabeth Olsen), Captain America (Evans) en Ant-Man (Paul Rudd). Naar verwachting volgen snel de posters voor het team van Iron Man en krijgen we binnen afzienbare tijd een gloednieuwe trailer van de film te zien.

De film van regisseurs Anthony en Joe Russo speelt zich af na de gebeurtenissen in Avengers: Age of Ultron. De wereldregeringen besluiten tot de invoering van de zogenaamde Sokovia Accords, waarin bepaald wordt dat superhelden aansprakelijk gehouden moeten worden voor hun daden. Het leidt tot een tweedeling onder de Avengers, die niet zomaar opgelost kan worden. Vanaf 28 april in de bioscoop.













NieuwsFilm

meest populair