Jeff Nichols over weigeren regie 'Aquaman'

Jeff Nichols over weigeren regie 'Aquaman'

Hij wilde meer vrijheid dan Warner hem kon bieden.

Een van de kandidaten voor de regie van Aquaman was Jeff Nichols. Nu zal James Wan de solofilm voor Jason Momoa’s koning van Atlantis regisseren. In een interview met Screencrush legde Nichols uit waarom hij de film niet regisseert. De ervaring met het maken van Midnight Special verschilt volgens hem waarschijnlijk dusdanig van Aquaman dat het moeilijk is over te stappen.

”Het ding met Midnight Special is, dat zelfs al maakte ik het bij de studio, ik wel veel controle over het process kreeg. En ik bedoel niet alleen controle over de laatste versie, maar het voelde ook echt alsof we een van mijn films maakten. Ik had mijn team, mijn familie, mijn crew. We hebben de film gemaakt die we allemaal wilden maken. Met het DC-universum moeten zoveel onderdelen geactiveerd worden en zijn zoveel beslissingen al genomen dat het voelde – en daar was Warner Bros. het mee eens – alsof ik op een bewegende trein probeerde te springen. Dat is niet waar ik goed in ben.”

De grootste complicerende factor ligt in het feit dat Warner een regisseur wil die een puzzelstuk in het DC filmuniversum maakt. ”Het is een verbonden universum. Zoals het hoort te zijn. En dat kan ik waarderen. De beslissingen die Zack [Snyder] maakt in Batman v Superman, die hebben invloed op zaken die gebeuren in Justice League en verder. Ik ben een grote comic-nerd en weet dat al die personages prachtig aan elkaar verbonden moeten zijn.”

Midnight Special heeft nog geen Nederlandse releasedatum, maar zal in de VS vanaf 18 maart te zien zijn. Aquaman duikt pas in juli 2018 op.



NieuwsFilm

meest populair