'Star Wars'-heldin Daisy Ridley in beeld voor rol Lara Croft in 'Tomb Raider'-reboot

'Star Wars'-heldin Daisy Ridley in beeld voor rol Lara Croft in 'Tomb Raider'-reboot

De ideale kandidaat om Angelina Jolie op te volgen?

De website Deadline meldt dat Warner Bros. en MGM de zoektocht zijn gestart naar de actrice die de hoofdrol moet gaan spelen in de reboot-gameverfilming Tomb Raider. Volgens Deadline zou Star Wars: The Force Awakens-actrice Daisy Ridley op de shortlist staan.

Het gaat uiteraard om de rol van het personage Lara Croft, in de twee eerdere films Lara Croft: Tomb Raider (2001) en Tomb Raider: The Cradle of Life (2003) gespeeld door Angelina Jolie.

Aangezien de reboot de avonturen van een jongere en meer natuurlijke Lara Croft zou moeten gaan volgen, zoals te zien in de game-reboot uit 2013, is de keuze voor een actrice als Ridley een hele wijze.

Uiteraard is Ridley drukbezet. Ze neemt op dit moment haar aandeel op voor Star Wars: Episode VIII (2017) en daarna zal ze waarschijnlijk snel aan de slag moeten met Star Wars: Episode IX (2019). De namen van de andere actrices op de shortlist weet Deadline niet te melden.

De nieuwe Tomb Raider-film volgt een script van Transformers 5-schrijver Geneva Robertson-Dworet en moet geregisseerd worden door de Noorse regisseur Roar Uthaug, bekend van onder meer Bølgen / The Wave (2015). Mogelijk in 2017 of 2018 in de bioscoop.



NieuwsFilm

meest populair