Sacha Baron Cohen onthult vertrekreden 'Freddie Mercury'-biopic

Sacha Baron Cohen onthult vertrekreden 'Freddie Mercury'-biopic

Creatieve verschillen, maar wat voor?

Lange tijd was acteur Sacha Baron Cohen verbonden aan een biopic over Queen-zanger Freddie Mercury. De zanger overleed in 1991 op 45-jarige leeftijd aan aids. ”Er zijn geweldige verhalen over Freddie Mercury. Die man was wild. Hij leefde een extreem losbandig leven,” vertelde Cohen. Zijn visie op de film verschilde echter flink met die van de overlevende bandleden van Queen en daarom vertrok hij. Voor het eerst vertelde hij wat er precies aan de hand is.

”Het probleem is – en ik denk dat dit het geval is bij elke biopic, en ik snap helemaal waarom Queen dit wilde doen – dat als je de controle hebt over je rechten en je levensverhaal, waarom zou je jezelf dan niet zo positief mogelijk afbeelden?” vroeg Cohen. ”Het wordt dan een minder interessante vraag. Maar je moet onthouden dat ze hun nalatenschap als band willen bewaren en ze willen dat het om Queen draait. En dat kan ik echt begrijpen.”

Toch had Cohen eerder uit het project willen stappen. ”Na mijn eerste meeting had ik nooit door moeten gaan omdat een van de bandleden – en ik zeg niet wie – vertelde, ‘Dit wordt zo’n mooie film, want er gebeurt iets overweldigends in het midden van de film.’ Dus ik vroeg, ‘Wat is dat dan?’ Waarop hij zegt ‘Freddie gaat dood’. Dus ik zeg, ‘Dus je bedoelt dat het een beetje op Pulp Fiction lijkt, waarin het eind het midden is en het midden het eind?’ En hij zegt, ‘Nee nee nee’. Dus ik vraag, ‘wacht, wat gebeurt er dan in de tweede helft van de film?’ Zegt hij vervolgens: ‘Nou, we zien hoe de band overal kracht in vindt.’ En ik zeg, ‘Luister, niemand gaat een film zien waarin de hoofdpersoon doodgaat aan aids en je vervolgens ziet wat er met de band gebeurt.’”

De acteur had om die reden moeite met het project. Hij kon het verder ook niet eens worden met de band over welke toon de film moest hebben: familievriendelijk of juist niet. Desondanks nam hij contact op met Peter Morgan (Frost/Nixon) om het scenario te schrijven en kreeg hij zowel David Fincher als Tom Hooper zover te overwegen de film te regisseren. Uiteindelijk waren creatieve verschillen echter te groot om door te gaan.

Op dit moment is er nog weinig nieuwe vooruitgang geboekt rond de film. Acteur Ben Whishaw zou nu Freddie Mercury spelen en er is geen regisseur. Wanneer de film er komt is niet bekend.



NieuwsFilm

meest populair