J.J. Abrams geeft fout toe in 'Star Wars: The Force Awakens'

J.J. Abrams geeft fout toe in 'Star Wars: The Force Awakens'

Het betreft een scène met onder meer Rey en Chewbacca.

Regisseur J.J. Abrams had de zware taak om van het zevende deel een waardige film te maken in misschien wel de geliefdste filmfranchise aller tijden: Star Wars. Het resultaat Star Wars: The Force Awakens is uiteraard niemand ontgaan. Nu enkele maanden na de release blijkt Abrams ergens spijt van te hebben. Hij zou zelfs al iets willen veranderen aan de film.

Het betreft een scène met de personages General Leia (Carrie Fisher), Chewbacca (Peter Mayhew) en Rey (Daisy Ridley). Uiteraard volgen er nu wat spoilers. In de bewuste scène, richting het einde van de film, knuffelt Leia Rey in plaats van Chewbacca, als de laatste twee de Millennium Falcon verlaten. De troostende omhelzing was vooral bedoeld als een gezamenlijke troost. Han Solo (Harrison Ford) was vlak daarvoor dood gegaan. Die knuffel had eigenlijk aan Chewbacca gegeven moeten worden...

"Dat is waarschijnlijk een van de fouten die ik heb gemaakt. Op dat moment dacht ik dat Chewbacca, die ongetwijfeld pijn voelde, meer de focus had op het redden van Finn. Dus ik liet Chewbacca met hem gaan en richtte mij op Rey. En zij treft Leia en Leia haar. Aangezien ze allebei sterk zijn met de Force, was het idee dat ze van elkaar wisten, ondanks dat ze elkaar nooit hebben ontmoet. En dat aan Leia over Rey was verteld buiten wat we in de film hebben gezien en dat Rey uiteraard ook van Leia had gehoord. Die reünie moest een ontmoeting en een reünie in één zijn. En een soort van medeleven van hun gezamenlijke verlies."

In de scène loopt Chewbacca vlak langs Leia en had er inderdaad contact moeten zijn, aangezien zij de personages zijn die veruit het meest met het Han Solo te maken hebben gehad in de films. Overigens valt er ook voldoende te zeggen over de reddende actie van Chewbacca. Finn (John Boyega) zal in de volgende film, Star Wars: Episode VIII, ongetwijfeld opnieuw een belangrijke rol gaan spelen, waarschijnlijk ook met Chewbacca dicht in zijn buurt.



NieuwsFilm

meest populair