'The Dark Tower' vindt zijn Jake Chambers

'The Dark Tower' vindt zijn Jake Chambers

Eén van de reisgenoten van Idris Elba's Roland Deschain is nu gecast.

Nu Stephen King-verfilming The Dark Tower eindelijk groen licht heeft, gaat het snel met de casting. Regisseur Nikolaj Arcel castte onlangs al als hoofdrolspeler Idris Elba. Hij speelt de rol van Roland Deschain, die het in de films voorzien heeft op The Man in Black, een rol van Matthew McConaughey. Nu is een van de reisgenoten van Roland ook gecast, Jake Chambers.

De rol wordt gespeeld door acteur Tom Taylor, die eerder te zien was in BBC-serie Doctor Foster en TNTs Legends. Jake Chambers is één van de centrale personages in de franchise. In de eerste film zien we hoe scherpschutter Roland te maken krijgt met de Chambers-familie en hoe Jake zijn protegé wordt. Tom Taylor zou na een wereldwijde zoektocht naar de juiste acteur voor de rol gevonden zijn.

The Dark Tower wordt een verfilming van het derde boek in de achtdelige reeks van Stephen King. Het geheel speelt zich af in een wereld van verval, waarin één man op zoek is naar het centrale punt van alle universa, de Donkere Toren. Het voortbestaan daarvan wordt bedreigd door de Scharlaken Koning en zijn manschappen. In de boeken wordt Roland vergezeld door drie reisgenoten: Jake Chambers, Eddie Dean, Susannah Dean en Oy (een soort hond).

Twee van die rollen zijn nu dus gecast, die van Roland en Jake. Eddie en Susannah Dean moeten nog gecast worden. Voor een geheel andere rol is wel al iemand gecast, Abbey Lee. Zij speelt het personage Tirana, die pas in het laatste boek van de reeks voorkomt. Het zou dus kunnen dat de film de opzet iets gaat veranderen, maar dat merken we snel.

The Dark Tower gaat in februari 2017 in première.



NieuwsFilm

meest populair