‘Transpecos' wint publieksprijs bij SXSW Film Festival

‘Transpecos' wint publieksprijs bij SXSW Film Festival

Film gaat over de gespannen situatie rond de grens tussen Mexico en de VS.

De thriller Transpecos over drie Amerikaanse agenten bij de Mexicaanse grens, die ineens verzeild lijken te zijn geraakt in de drugshandel, won de publieksprijs bij SXSW Film Festival in de categorie Narrative Features. De film heeft Gabriel Luna, Johnny Simmons en Clifton Collins Jr. in de hoofdrollen en vormde de eerste speelfilm van regisseur en mede schrijver Greg Kwedar.

Een andere film die het goed deed bij het festivalpubliek was Keith Maitlands Tower, Deze werd tot favoriet gekozen binnen de documentaire categorie. Verder won Jean-Marc Vallee’s Demolition (dat op het filmfestival van Toronto in première ging binnen de categorie headliners en Matthew Newtons immigranen drama From Nowhere binnen de Narrative Spotlight categorie.

Een andere documentaire die in de prijzen viel, vormde Mr. Gaga van Tomer Heyman over de Israëlische danser en choreograaf Ohad Naharin, South by Southwest (afgekort naar SXSW) is een festival dat sinds 1987 jaarlijks in de lente wordt gehouden in Austin. In de beginjaren kende SXSW uitsluitend muzikale optredens, sinds 1994 bestaat het uit drie delen waaronder een filmfestival.



NieuwsFilm

meest populair