Opvallend zwakke start voor 'Grimsby'

Opvallend zwakke start voor 'Grimsby'

Weinig films presenteerden financieel zo teleurstellend bij aanvang.

Zondag meldden we al dat Grimsby een matige start maakte tijdens het premièreweekend in de States. Nu blijkt de opening zelfs heel mager te zijn. In 2016 maakte nog geen film die in meer dan 2.000 theaters in première ging zo'n teleurstellend debuut mee.

De omzet van $3,2 miljoen in 2.235 Noord-Amerikaanse bioscopen is inderdaad erg mager te noemen. De mega-flop Gods of Egypt wist in het derde weekend en in een vergelijkbaar aantal bioscopen nog zo'n $2,5 miljoen op te halen. Uiteraard speelt promotie hierin ook een rol. Volgens Cinemablend zou Sony Pictures de film beperkt hebben aangeprezen in de States, aangezien in de film een scène zit waarin een presidentskandidaat Donald Trump geïnfecteerd raakt met HIV. Sony zou volgens de berichten bang zijn op een eventuele rechtszaak vanuit kamp Trump.

Het kan uiteraard altijd slechter. Door de jaren heen waren er 35 films die nog zwakker presteerden tijdens het debuut in meer dan 2.000 bioscopen. In 2015 waren er vier titels die teleurstellender presteerden, namelijk Victor Frankenstein, We Are Your Friends, Rock The Kasbah en Jem and the Holograms. De laatste staat op de vierde plaats aller tijden.

Wereldwijd lijkt het $35 miljoen kostende Grimsby van Louis Leterrier niet uit de kosten te gaan komen. Op dit moment staat de teller op een teleurstellende $14,3 miljoen. FT-recensent gaf de toch wat bizarre actiekomedie met Sacha Baron Cohen en Mark Strong een nog redelijke 3 sterren.



NieuwsFilm

meest populair