Grimsby (2016)

MI6 has a brand new tool

Sacha Baron Cohen bouwt rustig verder aan zijn oeuvre waarin hij de grenzen van het toelaatbare opzoekt en bepaalde groeperingen een spiegel voorhoudt.
play

5,6 details

  • 83 Min
  • Komedie
  • Actie
  • Verenigde Staten
  • Verenigd Koninkrijk
  • Australië
83 Min Verenigde Staten

Een dodelijke geheim agent en een voetballiefhebber verschillen heel erg van elkaar. Desondanks zijn het broers, en nadat ze op vroege leeftijd van elkaar werden gescheiden - worden ze na jaren herenigd. Ondanks dat hun levensstijlen totaal niet aansluiten, beleven ze een gezamenlijk en gevaarlijk avontuur.

Regie
Louis Leterrier
Cast
Penélope Cruz, Scott Adkins, Rebel Wilson, Sacha Baron Cohen, Mark Strong, Ian McShane, Isla Fisher, Annabelle Wallis, Tamsin Egerton, Sam Hazeldine, David Harewood, Lasco Atkins, Gabourey Sidibe, Lex Shrapnel, Shaun Thomas, Johnny Vegas, Rory Keenan, Rebecca Front, Ricky Tomlinson, Daniel Westwood, Brendan Patricks, Freddie Crowder, Dionne Vincent, Jamie Ben Chambers, Zak Sutcliffe, David James, Claudia Adshead, Jon-Jon Lockwood, Shaun Thomas.
Release
26.02.2016
Release NL
25.02.2016
Release DVD
19.07.2016

Filmtotaal Recensie

Regie: Louis Leterrier | Cast: Sacha Baron Cohen (Norman 'Nobby' Grimsby), Mark Strong (Agent Sebastian Grimsby), Isla Fisher (Margaret), Penélope Cruz (Kate), Rebel Wilson (Dawn), e.a.| Speelduur: 83 minuten | Jaar: 2016

Sacha Baron Cohen heeft een opvallend goed verlopen acteercarrière gehad. De Britse komiek werd begin deze eeuw bekend met zijn televisietypetjes Ali G, Borat en Brüno, die vervolgens alle drie een door hemzelf geschreven film kregen. Toen hij vervolgens de overstap maakte naar Hollywood, wist hij rollen te veroveren in prestigieuze films als Hugo en Les Misérables en was hij zelfs lange tijd de beoogde kandidaat om Freddie Mercury te vertolken in een (nog steeds op handen zijnde) biopic. Toch heeft Cohen zijn fundament als komiek die de grenzen van het toelaatbare opzoekt, nooit verloochend. Zo zagen we hem enkele jaren geleden nog in de titelrol van het even platvloerse als satirische The Dictator en geheel in die lijn is hij vanaf deze week te zien als Noord-Engelse aso in de opnieuw door hemzelf geschreven actiekomedie Grimsby.

De titel verwijst naar het stadje waar de broers Nobby en Sebastian zijn opgegroeid. Laatstgenoemde heeft dit godvergeten oord (dat naar verluidt in werkelijkheid een prima woonplaats is) op jonge leeftijd verlaten toen hij door een koppel uit Londen werd geadopteerd, waarna hij als topspion voor de overheid is gaan werken. De ander is er blijven hangen en heeft met zijn moddervette vrouw en elf kinderen een leven opgebouwd waar zelfs de familie Flodder zich voor zou schamen. Het contrast tussen de twee broers kan haast niet groter zijn, dus is hun hereniging na bijna dertig jaar er een die niet zonder problemen verloopt. Zo zorgt het gestuntel van de onhandige Nobby ervoor dat Sebastian een belangrijke missie verknoeit en zijn voormalige werkgever achter zich aan krijgt. Maar goed, zoals de regels van het genre voorschrijven zal hun broederliefde elk obstakel overwinnen.

videotrailers & clips

alle artikelen (10)

Grimsby Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Duck-Twacy

"...A complete waste of time..."

MovieMazzter

"...een film die voorbijvliegt en dat is altijd een goed teken. Knotsgekke scenes en avonturen waar je w......"

Angelater

"...Die scène met de olifanten... wtf......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Grimsby

acties