Julia Roberts gaat misschien 'Train Man' verdedigen

Julia Roberts gaat misschien 'Train Man' verdedigen

Rechtbankdrama over Darius McCollum, een man met een fascinatie voor treinen, waarvoor hij 25 keer gearresteerd is.

Actrice Julia Roberts overweegt om een Oscarwaardige rol neer te zetten in de dramafilm Train Man, dat meldt Variety. In 2000 haalde ze het gouden beeldje binnen dankzij haar optreden in Erin Brockovich en volgens diverse bronnen is het scenario van deze rechtbankdrama, geschreven door Simon Stephenson, eentje om van te smullen.

Train Man vertelt het waargebeurde verhaal van Darius McCollum, een man met het syndroom van Asperger, die zich sinds 1980 meerdere malen heeft voorgedaan als een medewerker van het openbaar vervoer. McCollum deed dit zodat hij een metro kon besturen. De beste man was gefascineerd door ondergrondse treinen en langeafstandsbussen. Voor deze misdaden is McCollum meer dan 25 keer gearresteerd en heeft hij al enkele jaren in de cel moeten doorbrengen. De New York City Transit Authority wees in het verleden McCollum's sollicitaties regelmatig af, een enigszins ironische voorval aangezien de jongeman naar verluidt alle treinschema's, procedures en spoorwegactiviteiten uit zijn hoofd kende.

Roberts zou nu in gesprek zijn om de advocate van McCollum te belichamen, Sally Butler. Gedurende de film zullen we d.m.v. flashbacks zien hoe de jongeman in de problemen kwam met de autoriteiten. FilmNation Entertainment (The King's Speech) financiert de onderneming, die door Gotham Group (Maze Runner: The Scorch Trials) geproduceerd wordt. Er is nog geen regisseur in het oog.



NieuwsFilm

meest populair