Michael Mann werkt aan prequel 'Heat'

Michael Mann werkt aan prequel 'Heat'

De filmmaker start een ambitieus project om vele tv-series en films te lanceren.

Filmmaker Michael Mann (Collateral, The Insider) heeft Michael Mann Books opgericht. Het plan is dat een groep schrijver boeken oplevert die vervolgens kunnen dienen als voer voor tv-series en films. Een van de doelen is om een prequel op te leveren op Manns eigen klassieker Heat uit 1995.

Deadline meldt dat in het te verschijnen boek het verhaal wordt verteld over de personages uit de geliefde misdaadthriller. In Heat zagen we onder meer Al Pacino's detective Vincent Hanna, Robert DeNiro's Neil McCauley, Val Kilmers Chris Shihirles en Jon Voights Nate.

Mann voert op dit moment gesprekken met uitgevers, maar alles lijkt erop te wijzen dat Michael Mann Books ook daadwerkelijk boeken gaat opleveren, die uiteindelijk worden verfilmd. Regisseur Mann leverde verleden jaar nog de waanzinnige flop Blackhat af en hoopt revanche te nemen met de biopic Enzo Ferrari. Met de laatste film is hij naar verluidt al 15 jaar bezig.

Heat scoort een fraaie 8,2 op de IMDb en staat daarmee op #125 in de IMDb Top 250. Op Rotten Tomatoes staat de teller op 86% en wereldwijd werd er een nette $187,4 miljoen opgehaald.



NieuwsFilm

meest populair