David Ayer over opvallende $90 miljoen Netflix/'Bright' deal

David Ayer over opvallende $90 miljoen Netflix/'Bright' deal

De Suicide Squad-regisseur ziet toekomstmodel.

Eerder deze maand werd duidelijk dat Netflix $90 miljoen heeft betaald voor de rechten van de film Bright. Deze fantasy-politiethriller van regisseur David Ayer, schrijver Max Landis en acteurs Joel Edgerton en Will Smith zal hiermee gefinancierd en uitgegeven worden de ambitieuze streamingdienst. Via Deadline geeft Ayer inzicht.

De regisseur van onder meer Suicide Squad en Fury liet onder meer weten dat er voor Netflix is gekozen omdat zij de nodige creatieve ruimte bieden. Ook Warner Bros. was in beeld:

"Netflix is een vooruitstrevend bedrijf en loopt vooraan als het gaat om de ontwikkelingen in de business. Als regisseur zie ik dagelijks dingen veranderen. Bijvoorbeeld Screening Room. Netflix is een grote concurrent voor kabelmaatschappijen en on demand streaming is overduidelijk de toekomst van de entertainment industrie. Om een groot project in die wereld te brengen en de mogelijkheid te hebben om vooraan te lopen, gaf ons het gevoel dat we echte creatieve vrijheid krijgen en kunnen doen waarvan we houden."

De grote vraag is of er ook een bioscooprelease komt van Bright. Het wordt immers een grootse productie, met grote namen. Ayer: "Ik kan niets zeggen over een bioscoopverschijning. Ik weet niet of dat gebeurt, en het was niet mijn prioriteit. Ik wilde creatieve vrijheid, de mogelijkheid om een echt harde R-rated films te maken, met een visie. En om ze te laten zien via de on-demand wereld. Als je dat wilt doen via een bioscoopvertoning, dan moet je mazzel hebben. Het is namelijk een grote gok voor een studio. Het is makkelijker voor hen om budgetten van $200 miljoen beschikbaar te stellen voor grote franchises, dan met $40 tot $90 miljoen te gokken op films die ik maak."

Het lijkt er dus op dat David Ayer zijn hart volgt en inzet op een geldschieter die hem zijn gang laat gaan. Of bijvoorbeeld Warner Bros. heel gelukkig wordt van deze interessante ontwikkeling, valt te betwijfelen. Netflix leverde onder meer het zeer goed ontvangen Beasts of No Nation af en werkt op dit moment aan bijvoorbeeld War Machine (2016) met Brad Pitt en First They Killed My Father (2017) van Angelina Jolie.



NieuwsFilm

meest populair