Lily Collins in Netflix-monsterfilm 'Okja'

Lily Collins in Netflix-monsterfilm 'Okja'

Geregisseerd door Joon-ho Bong (Snowpearcer), met o.a. Jake Gyllenhaal en Tilda Swinton.

Sinds het plot van Okja bekendgemaakt is, zijn er veranderingen in de cast aangebracht. De monsterfilm van regisseur Joon-ho Bong bestond aanvankelijk uit Jake Gyllenhaal, Kelly Macdonald, Tilda Swinton, Bill Nighy en Paul Dano. TheWrap meldt dat dit niet helemaal klopt, zo zou Nighy uit het project moeten stappen wegens problemen met zijn schema en hangen er nog vraagtekens boven Dano's hoofd. Ook hij kan zijn steun niet zomaar aanbieden i.v.m. andere plannen. Er is wel één nieuwe naam aan de cast toegevoegd: Lily Collins (Mirror Mirror).

Zij zal optreden als ene Red, een anarchiste en het enige vrouwelijke lid van ALF, het Animal Liberation Front. Dat is een terroristische organisatie die intensief opkomt voor dierenrechten. Net als de rest van de cast speelt Collins vermoedelijk een bijrol. De hoofdrol zal namelijk door een Koreaanse actrice uitgevoerd worden.

Het meisje komt van het platteland en sluit vriendschap met Okja. Het omvangrijke beest wordt beschreven als zachtaardig en vriendelijk van geest. De film zal het duo volgen gedurende hun opmerkelijke reis, die hen door een taaie, weerzinwekkende wereld stuurt.

Okja is een Zuid-Koreaanse productie, tot stand gebracht door Netflix, Lewis Pictures en Brad Pitt's Plan B. Het is tevens één van de eerste Aziatische films die door de streamingdienst geruggensteund wordt. De opnames beginnen volgende maand in Korea en de Verenigde Staten. Men vermoedt dat Okja ergens in de eerste helft van 2017 in de bioscoop zal uitkomen.



NieuwsFilm

meest populair