Zack Snyder over cliffhanger 'Batman v Superman' en gevolgen voor 'Justice League'

Zack Snyder over cliffhanger 'Batman v Superman' en gevolgen voor 'Justice League'

De regisseur geeft aan hoe de Justice League-helden één worden.

Voor wie Batman v Superman: Dawn of Justice al heeft gezien weet dat de film eindigt met een gebeurtenis die als redelijk schokkend ervaren kan worden in superheldenland. De consequenties hiervan zullen terugkeren in Justice League - Part One, die eind 2017 verschijnt. Regisseur Zack Snyder sprak erover met Entertainment Weekly.

Let op, nu komen de SPOILERS.

Aan het einde van Batman v Superman: Dawn of Justice zien we de begrafenis van Superman (Henry Cavill). Zack Snyder over de keuze om zijn Man of Steel dood te laten gaan: "Ik voelde dat we Superman moesten doden in deze film, om ons in staat te stellen om duidelijkheid te geven aan het hele uitgangspunt van de film." Hiermee doelt Snyder op dat de film opbouwt naar de Justice League-films. "Maar dit betekent niet dat hij voorgoed weg is." Voor de kenners is duidelijk dat hier al naar wordt gehint gedurende de film, en tijdens de laatste seconde van de film zagen we ook iets vreemds gebeuren op zijn kist.

De afwezigheid van Superman komt Snyder goed uit voor de opbouw van het verhaal. "Ik wilde dat Bruce Wayne (Ben Affleck) de Justice League bouwt. Met Superman in de buurt gaat het vormen van een Justice League toch anders. Zo van, 'Ik en Superman willen een Justice League gaan vormen.' De andere helden zouden dan zo zijn van 'Ow oké, prima, ik ben erbij!'," aldus Snyder. "Ik vind dat Bruce Wayne op pad moet gaan en deze 'seven samurai' moet vinden, dat is veel interessanter voor het verhaal. En zonder Superman is het team ook veel kwetsbaarder. Superman vertegenwoordigt macht. Hij is de Michael Jordan van de superhelden, hij gaat scoren."

Maar hoe komt Superman dat weer tot leven? De reactie van Snyder: "In de ruimte gaat hij al bijna dood en de reden waarom we dat deden was omdat we de kijkers wilden laten zien dat hij dicht bij de dood kan komen, maar dat de zon hem weer tot leven kan wekken. Of dat hij nieuw leven ingeblazen kan worden. Ik denk echter dat er dit keer meer gedaan moet worden."

Het lijkt er dus op dat Superman voorlopig buiten beeld blijft. Mogelijk zelfs voor een groot gedeelte van Justice League - Part One en wie weet keert hij pas terug in Justice League - Part Two (2019). Tegenover IGN sprak Snyder over de (vele) personages die we in de tweeluik te zien krijgen: "Ik heb er lang over nagedacht wie te laten zien, uit welke personages de Justice League moet bestaan. En dat zijn de belangrijkste zaken voor nu. Natuurlijk is er ruimte voor meer personages, maar ik heb er ook een aantal achter de hand moeten houden voor de volgende dosis 'awesomeness.' De personages die nu te zien waren, zijn diegenen die naar de voorgrond moeten treden."

Vooralsnog lijkt het erop dat we in in het begin van Justice League een team krijgen te zien met Ben Affleck (Batman), Gal Gadot (Wonder Woman), Jason Momoa (Aquaman), Ray Fisher (Cyborg) en Ezra Miller (The Flash), later aangevuld met Henry Cavill (Superman). De opnames gaan begin volgende maand van start, en vanaf 16 november 2017 moet de film te zien zijn.



NieuwsFilm

meest populair