‘Room’- regisseur Lenny Abrahamson kiest volgend project

‘Room’- regisseur Lenny Abrahamson kiest volgend project

Regisseur gaat 'The Grand Escape' verfilmen over gevangen genomen Amerikaanse soldaten tijdens WO2.

Lenny Abrahamson kreeg voor zijn film Room een Oscarnominatie en al verzilverde hij deze niet, hij is alsnog hot in Hollywood na dit grote succes, waarvoor zijn hoofdrolspeelster Brie Larson wel een Oscar voor kreeg. Als volgende project heeft de regisseur aangekondigd The Grand Escape te verfilmen, dat veel overeenkomsten bevat met Room qua thema's.

The Grand Escape zal gebaseerd worden op het boek van Neal Bascomb, dat het waar gebeurde verhaal vertelt van drie piloten die tijdens de Tweede Wereldoorlog gevangen worden genomen door de Duitsers. Door vast te blijven houden aan hoop en innerlijke kracht, weten de drie het vol te houden in gevangenschap en de andere gevangenen aan te zetten om massaal te proberen te ontsnappen.

Vooral de thema's van hoop en vasthouden aan innerlijke kracht tijdens gevangenschap doen natuurlijk denken aan Room, waarin een meisje jarenlang in een schuur wordt opgesloten door haar kidnapper, samen met haar in gevangenschap geboren zoon.

Abrahamson kondigde eerder al aan A Man’s World te zullen schrijven en regisseren. Deze film zal gaan over bokser Emile Griffith. Welke van de twee projecten hij als eerste zal oppakken, is nog niet bekend.



NieuwsFilm

meest populair