Spionagethriller 'Defection' voor Jeremy Saulnier

Spionagethriller 'Defection' voor Jeremy Saulnier

'Green Room'-regisseur verfilmt Robert Littnell's gelijknamige roman, zij het met een aanpassing.

Eind deze maand zal Green Room van Jeremy Saulnier eindelijk het licht zien in de Amerikaanse bioscopen, hoe dat met ons zit is nog de vraag. De regisseur heeft in ieder geval zijn zinnen al op iets nieuws gezet, dat meldt The Tracking Board. Het betreft Defection, waarvan 20th Century Fox de filmrechten bezit. Het spionageverhaal is geschreven door auteur Robert Littnell in 1973. De volledige titel van de roman luidt als volgt: The Defection of A.J. Lewinter: A Novel of Duplicity.

Ken Nolan (Black Hawk Down) schreef het scenario dat in 2014 de Black List behaalde. Het zal de eerste grote studiofilm van Saulnier worden, die met zijn Blue Ruin veel succes heeft binnengesleept.

De terneergeslagen CIA agent Leo Diamond moet alles uit de kast trekken om een Amerikaanse collega te vinden, die is met een mysterieus koffertje naar Noord-Korea overgelopen. Diamond doet hierbij beroep op de training die hij ontving tijdens de Koude Oorlog. Zowel de Amerikanen als de Noord-Koreanen kampen echter met een vraag: hoe is de overloper aan belangrijke militaire geheimen gekomen? Is deze man wel te vertrouwen? Het lijkt tevens te mooi om waar te zijn. Gaat dit schouwspel om een vindingrijke valstrik of is dit de ultieme kans voor Noord-Korea om de overhand te krijgen?

In Littnell's oorspronkelijke verhaal is wetenschapper A.J. Lewinter de deserteur. Hij stippelt overigens niet een reisje naar Noord-Korea uit, maar naar de Sovjet-Unie. Het is de bedoeling dat Fox met deze wijziging het verhaal ietwat moderniseert en zodoende de Koude Oorlog in de geschiedenisboeken achterlaat.



NieuwsFilm

meest populair