Shia LaBeouf's oom biedt zijn verontschuldiging aan

Shia LaBeouf's oom biedt zijn verontschuldiging aan

Familiedrama over een lening van 800.000 dollar is eindelijk ten einde gekomen.

Een paar dagen voor Valentijnsdag onthulde Page Six dat acteur Shia LaBeouf en zijn oom Barry Saide problemen ervoeren rondom een grote lening. Wegens de financiële crisis kon Saide wel wat hulp gebruiken van neefje LaBeouf, de zoon van zijn zus Shayna. Daarom leende de 29-jarige Fury-acteur in 2009 een bedrag van 800.000 dollar aan zijn oom om bedrijfskosten te dekken. Het verhaal nam een lelijke wending toen Saide de lening later niet terugbetaalde en LaBeouf juridische maatregelen moest nemen.

Een rechter stelde de jongeman in het gelijk, hoewel de oom er niet aan zat te denken om het royale bedrag terug te betalen. Saide dacht dat het een vriendelijke gift was: "Voordat Shia zijn sterrenstatus behaalde, leende ik aan mijn zus Shayna honderden duizenden dollars om haar en Shia bijstand te bieden. Ik vroeg hen nooit naar terugbetaling om dit geld: Shayna, Shia en ik zijn familie." Zo staat zijn citaat in rechtbankstukken vermeld.

Om ervoor te zorgen dat hij het geld zou krijgen, trachtte LaBeouf zijn tante Sharon zover te krijgen om haar appartement te verkopen en zodoende de lening plus rente (opgesomd één miljoen dollar) te innen. Dit verhaal is vermoedelijk aangedikt door Saide, want de oom van LaBeouf heeft via People zijn excuses aangeboden.

"Ik wil publiekelijk aan mijn neef en zus excuses aanbieden wegens valse beschuldigingen en de negatieve publiciteit die zij ontvingen vanwege deze juridische kwestie. Ik neem de volledige verantwoordelijkheid voor 't tekortschieten van mijn verplichtingen. Tevens wil ik benadrukken dat Shia noch Shayne ooit schuld bezaten en ik ben dankbaar voor de financiële steun die ze me hebben verstrekt. Overigens, in strijd met persberichten, hebben Shia en Shayna nooit actie ondernomen om mij en mijn vrouw uit ons appartement te zetten. Ik ben blij dat we deze kwestie hebben opgelost."

De Amerikaanse acteur was zelf ook in de wolken: "Ik ben gewoon blij dat dit opgehelderd en eindelijk voorbij is."



NieuwsFilm

meest populair