Jaar uitstel voor 'Jungle Book: Origins' van Andy Serkis

Serkis zegt zelf er heel blij mee te zijn.

Jim Pedd 7 april 2016 17:26 in Algemeen
Het bleek al dat Warner Bros. zijn releaseschema ietwat aanpast naar aanleiding van de tegenvallende box office prestaties van Batman v Superman: Dawn of Justice. Nu heeft de studio besloten om het door Andy Serkis geregisseerde Jungle Book: Origins met een jaar uit te stellen. De film zou op 6 oktober 2017 in première gaan, maar is naar 19 oktober 2018 verschoven.

Vermoedelijk komt Warner met de zet om zoveel mogelijk afstand te creëren met Disneys Jungle Book, dat erg goed ontvangen wordt door critici. Op zijn Facebook-pagina laat Serkis ondertussen weten positief te zijn over de zet van Warner. Volgens hem helpt het de technologie verder te ontwikkelen en kan het de film alleen maar beter maken.

”Ik moet eerlijk zeggen erg blij te zijn dat Warner Brothers besloten heeft de releasedatum van Jungle Book: Origins te verleggen. Het is een gigantisch ambitieus project. Wat we willen doen is nooit eerder vertoond op het gebied van psychologische en emotionele nuance. We willen de fenomenale prestaties van onze cast terug laten komen in de gezichtsuitdrukkingen van onze dieren. We doen iets nieuws met niet-menselijke gezichten, zoals die van onze panter of wolf, door ze overtuigend te laten communiceren met mensentaal en menselijke emoties. Dat doen we middels performance capture, om ze zo de lakmoesproef van rijke en complexe dramatische scènes te laten doorstaan. Elke minuut die we extra krijgen staat gelijk aan extra tijd om de technologie verder te ontwikkelen en het verschil te kunnen maken. Het bewijs is er al, het is bijzonder spannend en blijf dus vooral geduldig op ons wachten. Dit is echt de volgende generatie in het vertellen van verhalen en het échte werk!”

Zelf speelt Serkis in de film de rol van Baloe de beer. Hij wordt verder bijgestaan door onder meer Christian Bale (Bagheera de panter), Cate Blanchett (Kaa de slang), Tom Hollander (Tabaqui de jakhals), Peter Mullan (Akela de wolf), Naomie Harris (Nisha de wolf) en Eddie Marsan (Vihaan de wolf).

NieuwsFilm