Darth Vader-acteur bekend voor 'Star Wars: Rogue One'

Darth Vader-acteur bekend voor 'Star Wars: Rogue One'

En welke rol zou Ben Mendelsohn spelen in Rogue One?

In de onlangs verschenen eerste trailer voor Rogue One: A Star Wars Story was één shot te zien waar menigeen van denkt dat het iets met Darth Vader te maken heeft. Was het Vader zelf?

De website Flickering Myth zegt al een tijdje op de naam van de acteur te zitten die de rol van de Empire-schurk gaat spelen in Rogue One en heeft deze week besloten het nieuws naar buiten te brengen. De nieuwe Darth Vader zou volgens de site de onbekende acteur Spencer Wilding zijn.

De Britse acteur is bekend van rollen in de series Doctor Who en Game of Thrones, overigens flink onder de make-up. Misschien wel zijn opvallendste rol had hij in Guardians of the Galaxy, waarin hij te zien was als de bewaker die Peter Quill/Star-Lords walkman afpakt en gebruikt.



In het pak van de originele Darth Vader zat acteur David Prowse. De kans is groot dat ook Wilding geen tekst heeft en dat de stem van Vader opnieuw wordt geleverd door James Earl Jones.

Overigens wordt er ook flink gespeculeerd over de rol van Ben Mendelsohn. De acteur is te zien als een Empire-personage in een grotendeels wit pak. Volgens een artikel van Slashfilm zou het kunnen gaan om Peter Cushings Grand Moff Tarkin (Star Wars: A New Hope), Grand Admiral Thrawn uit Timothy Zahns "Heir to the Empire"-trilogie, Wulff Yularen (A New Hope, The Clone Wars-serie[/i]), Harus Ison uit het Star Wars-boek "Tarkin", de naamloze Admiral uit het boek "Aftermath" of een compleet nieuw personage.



En om af te ronden, hieronder de 10 Things Missed video van Mr Sunday Movies:



NieuwsFilm

meest populair