Traileranalyse 'Doctor Strange'

Traileranalyse 'Doctor Strange'

Wat zag je eigenlijk in de eerste beelden uit de wonderlijke wereld van Dr. Stephen Strange?

Gisteren verscheen de teaser trailer voor Doctor Strange, de tweede film van Marvel Studios dit jaar. De eerste beelden laten duidelijk zien dat we te maken hebben met een herkomstverhaal, aangezien we niet alleen beelden zien van Dr. Stephen Strange's auto-ongeluk, maar ook van zijn professie als chirurg, zijn zoektocht naar antwoorden en zijn ontmoetingen met andere personages bekend uit de Doctor Strange-comics.

Hieronder werpen we een blik op wat we zoal kregen te zien in de eerste beelden uit de film van regisseur Scott Derrickson (Deliver Us from Evil) en met personages als Doctor Strange (Benedict Cumberbatch), Baron Mordo (Chiwetel Ejiofor), The Ancient One (Tilda Swinton), Doctor Nicodemus West (Michael Stuhlbarg) en de vermoedelijke slechterik Kaecilius (Mads Mikkelsen), De namen van de personages van Rachel McAdams, Amy Landecker en Scott Adkins zijn nog onbekend.

Hieronder als eerste nog even de trailer en een nieuwe featurette voor de film die op 3 november in de Nederlandse 3D-bioscoop moet verschijnen.





Introductie Dr. Stephen Strange

Door een auto-ongeluk raakt de arrogante chirurg gewond aan zijn handen, vervolgens wordt hij werkeloos en uiteindelijk ontdekt hij zijn ware aard. In het begin stuk van de trailer zien we Benedict Cumberbatchs personage in meerdere situaties; in een autowrak, als chirurg en in een ziekenhuisbed. We krijgen vrij snel een eerste en enige blik op Rachel McAdams, die een collega van Strange zou spelen. Ze zou Strange in verbinding houden met de wereld, het mens zijn.







Strange's handen

We zien hoe Strange herstellende is van zijn verwondingen en op zoek gaat naar een manier om weer te kunnen opereren. Er zijn meerdere vergelijkingen tussen de oude en herstellende Strange, die zich bewust lijkt te worden van wat zijn handen waard waren en vooral worden.











The Ancient One

Zijn Batman Begins-achtige zoektocht leidt Strange naar Tilda Swintons personage The Ancient One. Tijdens een Matrix-achtige ontmoeting lijkt "zij" hem in aanraking te brengen met zijn gave, mede doordat "ze" in zijn ziel en toekomst kan kijken: "Je bent een man die de wereld bekijkt door een sleutelgat." The Ancient One moet Strange's mentor worden en na enige aarzeling - "Ik geloof niet in sprookjes over chakra's of energie of de kracht van geloof" - wil hij dat maar al te graag: "leer het me..." Een van de gevolgen: we zien de 'astral plane' waardoor Strange zichzelf ziet in zijn astrale lichaam.



















Blik op Karl Mordo

Tijdens de verschillende beelden zien we ook flitsen van Chiwetel Ejiofors Baron Mordo, waarschijnlijk net als in de strips een oud-leerling van The Ancient One. Het zou kunnen zijn dat hij Strange naar The Ancient One leidt, of hem beschermt in de verdere magische strijd. In de strips wordt hij een grote slechterik. Overigens hoor je zijn stem ook aan het begin van de trailer.







De slechterik (Kaecilius?) en alternatieve realiteiten

Ook krijgen we een snelle blik op het personage - naar verluidt Kaecilius - van Mads Mikkelsen, die duidelijk de realiteit kan veranderen. Hij lijkt oppermachtig en heeft side-kicks die er minstens zo duister uitzien als Mikkelsens bad-guy zelf. In de trailer zien we meer Inception-achtige veranderingen van de realiteit.







Sorcerer Supreme & zijn Seal of the Vishanti

Tot slot, na het nieuwe filmtitellogo, zien we een shot van de uiteindelijke Doctor Strange met zijn mantel 'Cloak of Levitation', die voet zet richting de 'Seal of the Vishanti', het raam in Strange's Sanctum Sanctorum. Dit nagische raam beschermt hem tegen verdere onheil in het Marvel Cinematic Universe. Het beeld heeft veel weg van de teaser poster.





10 Things Missed...

Wil je nog meer details, check dan de 10 Things Missed video van Mr Sunday Movies hieronder!



NieuwsFilm

meest populair