Opnames 'The Dark Tower' van start

Opnames 'The Dark Tower' van start

Na negen jaar (!) komt de verfilming van Stephen Kings magnum opus er eindelijk.

Sony heeft bekend gemaakt dat de opnames van The Dark Tower vandaag begonnen zijn. Het is goed nieuws voor fans van de boekenreeks van Stephen King: er wordt al sinds 2007 geprobeerd de boeken naar het witte doek te brengen, maar zelfs toen Sony de eerste castleden onthulde, was niemand er écht zeker van dat het echt zou gebeuren.

Na pogingen van Ron Howard en J.J. Abrams om de franchise te verfilmen, lijkt het nu dus wel echt te gebeuren. Het is Nikolaj Arcel die de film mag regisseren. Zijn hoofdrolspelers zijn Idris Elba als Roland Deschain en Matthew McConaughey als slechterik The Man in Black.

De film is gebaseerd op het derde boek in de reeks, Het verloren rijk. Daarmee begint de franchise in het midden, als Roland en zijn reisgenoten al enige tijd onderweg zijn. Van zijn drie reisgenoten is er pas één onthuld: Jake Chambers wordt gespeeld door nieuwkomer Tom Taylor. De rollen van Eddie en Susannah Dean zijn wel al gecast, maar het is nog niet bekend wie de personages spelen.

In de boekenreeks is Roland Deschain de laatste van een lange reeks scherpschutters. Hij is op zoek naar het middelpunt van zijn wereld en het universum: de Donkere Toren. Die lijkt in verval te zijn geraakt, waardoor de realiteit uiteen begint te vallen. Het is aan Roland om te proberen de boel recht te zetten. Of Sony van deze reeks, zoals onder Ron Howard gepland werd, drie films en drie miniseries wil maken is niet bekend.

The Dark Tower gaat op 16 februari 2017 in première.



NieuwsFilm

meest populair