Biedingsoorlog rond live-action Pokémon film

Biedingsoorlog rond live-action Pokémon film

Er zijn drie grote studio's die er veel voor over hebben.

Met meer dan tweehonderdvijftig miljoen verkochte exemplaren van de games, negentien animatiefilms en bijna duizend afleveringen van animatieseries, is Pokemon één van de populairste Japanse franchises. Volgens recente berichten zou de franchise wereldwijd in totaal al zo’n 40 miljard dollar aan opbrengsten opgeleverd hebben. Dat er nog geen live-action film gemaakt is, is dus verbazingwekkend.

Daar lijkt, nu de franchise twintig jaar bestaat, eindelijk verandering in te komen. The Hollywood Reporter meldt dat Legendary Pictures, Warner Bros. en Sony Pictures verzeild zijn geraakt in een biedingsoorlog. Een bieding rond de filmrechten zou bijna rond zijn, nu Legendary een gigantisch bod heeft uitgebracht, dat groter zou zijn dan die van Warner en Sony.

Toch is het verre van zeker dat het in Chinese handen verkerende Legendary Pictures de rechten op de franchise in handen kan krijgen. Er heersen namelijk politieke spanningen tussen China en Japan, voortkomend uit de territoriale claims die China maakt in de Zuid-Chinese zee. Warner zou om die reden de topfavoriet zijn voor de franchise.

Die studio heeft in 1999 ook de eerste film uitgebracht en de twee vervolgen die daarop gemaakt werden. Tegelijkertijd werkt Warner ook samen met het Chinese Legendary aan een crossover tussen de King Kong en Godzilla-franchises.



NieuwsFilm

meest populair