James Cameron filmt 'Avatar'-vervolgen in één keer

James Cameron filmt 'Avatar'-vervolgen in één keer

En hoe denkt Cameron over een Star Wars/Avatar confrontatie?

Verleden week werden maar liefst vier Avatar-vervolgen aangekondigd en deze moeten tussen 2018 en 2023 in de bioscoop verschijnen. Tegenover Famous Monsters of Filmland sprak regisseur James Cameron over de "quadrilogy."

Cameron maakt duidelijk dat hij de films niet back-to-back gaat opnemen. Hij heeft besloten om de reeks te maken als een miniserie. Cameron over het opnemen van de vervolgen op de kaskraker Avatar uit 2009:

"Het wordt niet back-to-back. Het is eigenlijk allemaal één grote productie. Het is meer als de manier waarop een miniserie wordt opgenomen. Dus we schieten alles tegelijkertijd. Op een maandag zou ik een scène kunnen opnemen voor film vier en de dinsdag werk ik aan film één. We werken zo'n acht uur aan verhaal uit. Het zal een enorme opgave zijn om alles onder controle te houden. Het wordt waarschijnlijk mijn grootste uitdaging. Ik denk dat dit ook een uitdaging is voor de acteurs. Het zal zo zijn van 'Nee, nee, nee, nee, dit personage is nog niet dood, dus je bent nog in die fase van je leven.' Het is een saga. Het is alsof we drie Godfather-films in één keer maken."

Ook geeft Cameron aan dat hij meer "real-world" beelden wilt gebruiken: "Ik ga daadwerkelijk meer van de echte wereld laten zien. Het zou kunnen dat we het alleen opnemen op CGI te generen, maar we zouden het ook kunnen gebruiken in de film. Ik wil meer film."

Ook ging de regisseur in op een mogelijke Star Wars-Avatar confrontatie in de decembermaand. Walt Disney lijkt de decembermaand namelijk om te willen dopen naar “Star Wars Month”: "Mijn oorspronkelijke plan was om ze ieder jaar uit te geven. Maar daar zijn we op teruggekomen. Ik wil niet op dezelfde datum uitkomen als de Star Wars vervolgen. Dat zou niet goed voor ze zijn. [Lacht] Nee, ik wil het niet opnemen tegen Star Wars. Dat zou stom zijn. En hopelijk willen zij ook niet head-to-head gaan met ons."

Zit jij te wachten op zoveel Avatar? Via de FilmTotaal POLL kun je het laten weten!

Het eerste Avatar-vervolg moet in december 2018 in de bioscoop verschijnen. Het tweede vervolg in december 2020 en Avatar 4 en het afsluitende vijfde deel staan gepland voor de decembers van 2022 en 2023.



NieuwsFilm

meest populair