Producenten van Tom Cruise-film 'Mena' aangeklaagd

Producenten van Tom Cruise-film 'Mena' aangeklaagd

Wegens twee sterfgevallen in september.

Edge of Tomorrow-collega's Tom Cruise en Doug Liman hadden vorig jaar de schrik van hun leven. Net na de opnames van hun nieuwste film Mena stortte een klein vliegtuigje neer met aan boord drie mensen die aan de film werkten. Twee van hen (Amerikaanse piloot Alan Purwin en Colombiaan Carlos Berl) overlevenden het ongeval niet, dat tot stand gekomen zou zijn door slecht weer. De weduwe van Purwin, Kathryn, klaagt nu de producenten aan.

Entertainment Weekly meldt dat o.a. Cross Creek Pictures en Imagine Entertainment de dupe zijn. Volgens Kathryn Purwin wisten de aangeklaagden dat het toestel over ruw terrein met bergen ging vliegen in de Republiek van Colombia en "niettemin faalden om ervan verzekerd te zijn dat Carlos Berl bekwaam, gekwalificeerd, uitgerust en voldoende geïnformeerd was voor de vlucht."

Kathryn en haar twee kinderen Kyle en Michaela klagen ook Berl en zijn nabestaanden aan. De Colombiaan was namelijk niet officieel lid van de crew, waardoor de producenten in overtreding waren met de regels van productiebedrijven aangaande ontoegankelijke sets. De tragedie vond vorig jaar in september plaats. Persoon nummer drie, ene Jimmy Lee Garland uit Georgia, overleefde de crash, zij het dat hij met spoed naar de intensive care gebracht moest worden. Het drietal vloog van Santa Fe de Antioquia naar Medellín.

Mena draait om Cruise's Barry Seal, een piloot die in de jaren 80 door de CIA gerekruteerd werd om de praktijken van de beruchte drugsbaas Pablo Escobar te stoppen. Tijdens de opnames plaatste Alan Purwin enkele foto's met Cruise en de cast op zijn Instagram. Bekijk ze hieronder.







NieuwsFilm

meest populair