David Ayer en Jared Leto over The Joker in 'Suicide Squad'

Hoe kwam dit zieke en verwrongen personage tot leven?

Aankomende zomer stapt Jared Leto in de huid van The Joker in de DC-film Suicide Squad. Van alle acteurs in de film heeft hij misschien wel de zwaarste taak, aangezien Heath Ledger versie in The Dark Knight nog steeds bijzonder geliefd is. Met Entertainment Weekly sprak zowel Leto als SS-regisseur David Ayer over de nieuwe Joker.

"De Joker heeft veel verschijningen. We hebben hem bedacht op basis van het uiterlijk dat door de jaren heen is verschenen in de strips van DC Comics, gecombineerd met een nieuw soort uitstraling en smaak om hem aan te laten voelen als een hedendaagse gangster, aangezien... hij altijd al een gangster is geweest," aldus Ayer. En dit klopt op zich ook, aangezien de 'Clown Prince of Crime' een van de bijnamen van de Joker is.

Acteur Leto, winnaar van een Oscar voor zijn bijrol in Dallas Buyers Club, zei dat hij hevig betrokken was bij het bedenken van de Joker: "David had een aantal zeer specifieke ideeën. Wat betreft het uiterlijk van de joker was het een gezamenlijk proces. Er waren dingen die ik inbracht en dingen die David voorstelde. Het werd een mash-up van onze zieke en verwrongen geesten. Er waren wel specifieke dingen die hij wilde zien. Ik heb hem erbij geholpen om deze tot leven te wekken, op de beste manier dat ik kon."

Het eerste beeld van de Joker verscheen alweer een jaar geleden en in de Comic Con-trailer kwam hij voor het eerst tot leven. De Nederlandse première van Suicide Squad ligt nog zo'n vier maanden van ons af, om exact te zijn op 4 augustus.



NieuwsFilm

meest populair