Jared Leto ontmoette psychopaten voor rol 'The Joker'

Jared Leto ontmoette psychopaten voor rol 'The Joker'

De acteur had alles over voor de rol die je leven overneemt.

Jared Leto heeft tijdens de voorbereiding op zijn rol als 'The Joker' in Suicide Squad een ontmoeting gehad met psychopaten en hun psychiaters. "Dit is iemand die een extreme beloning krijgt uit de daad van geweld en manipulatie," aldus Jared over zijn 'Suicide Squad'-karakter.

"Dit zijn de liederen die hij zingt en hij is erg in harmonie met wat mensen drijft. Ik heb een ontmoeting gehad met experts, artsen en psychiaters, die psychopaten en mensen die verschrikkelijke misdaden hebben gepleegd behandelen. Daarna heb ik nog tijd doorgebracht met de mensen zelf, mensen die geïnstitutionaliseerd zijn voor langere tijd," aldus de 44-jarige Jared. "Ik denk dat als je een rol accepteert, je deels regisseur en deels schrijver wordt, en dat is mijn favoriete tijd van het gehele proces, het ontdekken, het onthullen, en het opbouwen van het karakter."

In oktober werd door Will Smith al bekend gemaakt dat Leto besloot om tijdens de opnames van de film altijd in karakter te blijven. Method acting is niet nieuw onder Hollywood-sterren. Maar zeker nu met de bekendmaking dat de acteur echte psychopaten heeft ontmoet voor zijn rol, kan wel worden gezegd dat hij zijn uiterste best doet om zijn iteratie van het iconische personage, waar Heath Ledger in 2009 een Oscar mee won voor zijn bizarre portrettering in Christopher Nolan's 'The Dark Knight', anders te maken.

"Ik heb gedaan wat ik moest doen om het beste te leveren. Er was veel in het spel en ik wilde recht doen voor al het werk wat al eerder was gedaan. Het is geen parttime baan. Het is meeslepend. Het neemt je leven over en dat is wat ik voor mijzelf moest doen. Andere mensen kunnen op komen dagen en geweldig zijn, maar ik deed wat ik moest doen om te kunnen leveren. En ik had een geweldige tijd. Ik denk dat het precies is wat ik nodig had, eindelijk."



David Ayer's 'Suicide Squad' is vanaf 4 augustus 2016 in de Nederlandse bioscoop te zien.

NieuwsFilm

meest populair