Blu-Ray Review: Er Ist Wieder Da

Blu-Ray Review: Er Ist Wieder Da

Duitse komedie over een herrezen Adolf Hitler kietelt zeker de lachspieren.


Regie: David Wnendt | Cast: Oliver Masucci (Adolf Hitler), Fabian Busch (Fabian Sawatzki), Christoph Maria Herbst (Christoph Sensenbrink), Katja Riemann (Katja Bellini), Franziska Wulf (Vera Krömeier) | Speelduur: 115 minuten | Bioscooprelease: 27 november 2015 | FilmTotaal recensie: Er Ist Wieder Da

Toen de komedie Er Ist Wieder Da oktober verleden jaar in Duitsland in première ging was het gelijk een enorm succes. Op Fack ju Göhte 2 na werd het zelfs het grootste Duitse financiële filmsucces van 2015. De komedie rond de herrezen Adolf Hitler wist zijn weg vervolgens ook naar de Nederlandse bioscopen te vinden.

De film van David Wnendt en met Oliver Masucci in de rol van de Duitse dictator werd ook zeer netjes ontvangen voor een komedie, maar een wereldwijde release zat er tot op heden niet in voor Look Who's Back (Engelstalige titel). In Nederland verscheen de film onlangs op Blu-ray.

Synopsis

Adolf Hitler wordt zeventig jaar na zijn vermeende dood wakker naast zijn voormalige bunker. De oorlog is voorbij, zijn partij is verdwenen en zijn geliefde Eva is er niet om hem gerust te stellen. De Duitse samenleving is zo multicultureel dat hij niets herkent. Verrassend genoeg begint Hitler een nieuwe carrière op TV en internet omdat hij als briljante komediant wordt gezien. Ook al is hij wel degelijk de echte en is er niets veranderd aan zijn ideeën.



Waardering

Op MovieMeter krijgt Er Ist Wieder Da een nette 3,33/5. De IMDb noteert een betere 7,1 na ruim vijfduizend stemmen. De bezoekers van FilmTotaal beoordelen de superheldenfilm met een 7,0 (Stem zelf). FT-recensent Martijn Hamerling kwam tot 3,5 ster naar aanleiding van zijn recensie.

Box Office

Het productiebudget van Er Ist Wieder Da bedroeg zo'n $3,4 miljoen. In Duitsland wist de komedie maar liefst $21,7 miljoen op te halen, te danken aan zo'n 2,4 miljoen bioscoopbezoekers. Ook in Oostenrijk werd de film redelijk bezocht: $2,1 miljoen. In Nederland eindigde de komedie op een nette $1,1 miljoen. Het totaal wereldwijd lijkt zo'n $25 miljoen te zijn.

[/url]
Film: Er Ist Wieder Da | Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: april 2016 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.85 : 1) | Geluid: Duits DTS-HD 5.1 | Ondertitels: Nederlands, Frans | Extra's: geen | EAN: 8715664117859 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | Met dank aan: Dutch Filmworks

De schijf van deze Blu-Ray uitgave van Er Ist Wieder Da zit vastgeklikt in een standaard amaray Blu-Ray keepcase. Voor de vormgeving van de cover is gekozen voor de opvallende [url=http://www.filmtotaal.nl/artikel.php?id=45970]filmposter
.

Beeld & geluid

Distributeur Dutch Filmworks gunt Er Ist Wieder Da prima beeld en geluid. De beeldweergave is doorgaans van een te verwachten kwaliteit. De film doet wel aan als een wat snelle productie, al blijft het beeld goed scherp en de kleuren natuurlijk. Er is enige ruis / grain te zien en de donkere delen in het beeld gaan niet echt soepel om met de detailweergave. Het geluid komt via een standaard DTS-HD track en deze focust zich vooral op de dialoog.

Extra's

Dutch FilmWorks vond het onnodig enig bonusmateriaal op de schijf te zetten. Waarschijnlijk is er ook niet veel voorradig. Al met al erg jammer voor de liefhebber van de film. Wel zijn er trailers voor Where to Invade Next, The Program en A Walk in the Woods te zien en start de film hierna gelijk. Er is namelijk geen hoofdmenu.

Vermakelijke komedie over een bizarre situatie; op een basic Blu-ray uitgave

Lachen kun je zeker met Er Ist Wieder Da, gebaseerd op de wereldwijde bestseller 'Er Ist Wieder Da' van Timur Vermes. Uiteraard is het wel een wat vreemde en ongemakkelijke situatie dat de alom verguisde Führer in de hedendaagse maatschappij wordt geplaatst. En dit levert meer op dat alleen hilarische situaties. Deze Blu-Ray uitgave is zeer basic, met een degelijk beeld en geluid en nul extra's. Dit is overigens terug te zien in de aanschafprijs. Hieronder een video van MSTV Productions over Er Ist Wieder Da, ook goed om aan je Duits te werken:



Bekijk op deze pagina méér Blu-Ray Reviews van FilmTotaal

NieuwsFilm

meest populair