Selectie Best of Imagine bekend

Selectie Best of Imagine bekend

Er is nog een kans om de beste films van het programma te zien!

Het Imagine Festival is momenteel in volle gang. Maar voor diegenen die hun favoriete film op het Imagine Film Festival hebben gemist of die niet hebben kunnen kiezen uit het aanbod, heeft het festival de dag Best of Imagine samengesteld waarop het beste van Imagine te zien is.

Op zondag 24 april vanaf 10.30 uur zijn achtereenvolgens de volgende zes films te zien.

Men & Chicken (10.30 - 12.15 uur)
Halfbroers Elias en Gabriel gaan na de dood van hun vader op zoek naar het onbekende deel van hun familie. Op het eiland blijken nog drie halfbroers te wonen, allemaal van een andere moeder. De twee worden in huis genomen en ontdekken een gruwelijke waarheid over zichzelf en de familie. Absurde zwarte komedie van de maker van Adam’s Apples.

The Survivalist (12.35-14.20 uur)
Na het wegvagen van grote delen van de wereldbevolking leeft een naamloze man alleen op een boerderij. Op een dag wordt zijn afzondering verstoord door de komst van Kathryn en haar dochter Milja. Wat volgt is een moeizame poging tot samenleven in een wereld waarin vertrouwen niet meer bestaat.

They Call Me Jeeg Robot (14.40 - 16.30 uur)
Na in aanraking te zijn gekomen met een radioactieve substantie ontwikkelt de kleine crimineel Enzo superkrachten. Alessia, de dochter van een collega-crimineel, is ervan overtuigd dat Enzo de held is van een Japanse anime, Steel Jeeg Robot. Enzo zelf weet ondertussen niet goed wat te doen met zijn nieuwe gave.Rijk aan actie, humor, sociaal commentaar en romantiek.

De Palma (16.50 - 18.40 uur)
Twee collega-filmmakers durfden het aan: regisseur Brian de Palma aan de tand voelen over zijn zo’n halve eeuw omspannende carrière. Het resultaat is een chronologische reis door De Palma’s oeuvre, met de regisseur zelf als geanimeerd en openhartig causeur. Een betere masterclass kan de De Palma-fan zich niet wensen.

The Witch (19.10 - 20.40 uur)
New England, de 17de eeuw. Een vader en zijn gezin worden verstoten vanwege zijn fanatieke religieuze opvattingen. Ze moeten zien te overleven in de bossen en verliezen al snel hun pasgeboren baby. Waren het wolven... of was het een heks? De verdenking valt op de oudste dochter. Een sfeervol, sinister en prachtig gefotografeerd debuut.

Creative Control (21.00-22.40 uur)
Snelle reclamejongen David heeft een relatie met yogalerares Juliette. Dan laat hij zijn oog vallen op Sophie, de vriendin van beste vriend en modefotograaf Wim. Een campagne voor een augmented reality-bril, waarvoor David een avatar van de begeerde Sophie ontwerpt, loopt vervolgens volkomen uit de hand.



NieuwsFilm

meest populair