'Captain America: Civil War' naar $200 miljoen wereldwijd

'Captain America: Civil War' naar $200 miljoen wereldwijd

Indrukwekkende start voor de dertiende MCU-film.

UPDATE: Dit weekend was succesvol voor de dertiende MCU-film Captain America: Civil War. Wereldwijd is er maar liefst $200,2 miljoen opgehaald. Dit is de veertiende opening aller tijden exclusief de opbrengst in de States. Dit klinkt wat mager, maar bij deze opening zit de score uit China en vele andere landen nog niet meegeteld.

Er werd beter gescoord dan The Avengers (2012) en bijna vergelijkbaar met Avengers: Age of Ultron (2015). De superheldenfilm Batman v Superman: Dawn of Justice scoorde dit jaar nog $256,5 miljoen, maar dit was inclusief de score in China (ruim $50,0 miljoen). Buiten de States wordt een totale opbrengst van $700 - 750 miljoen verwachten. In China, de VS en heel veel andere landen gaat Civil War aankomend weekend in première.

Oorspronkelijke bericht:

Afgelopen weken zijn er al voorspellingen voorbijgekomen voor het Noord-Amerikaanse openingsweekend voor Captain America: Civil War. Na voorzichtigere voorspellingen van $175 - $200 miljoen, meldt Boxofficepro nu dat de Marvel Studios-film opent rond de $213 miljoen. Hiermee zou de film voorbijgaan aan The Avengers ($207,4 miljoen) en Jurassic World ($208,8 miljoen) maar nog lang niet in de buurt komen van de koploper: Star Wars: The Force Awakens, met $248,0 miljoen.

In de States gaat de film op 6 mei in première, dus het duurt nog even voordat de daadwerkelijke cijfers bekend zijn. Buiten de States, waaronder Nederland, draait de film al wel. In de eerste dagen heeft de superheldenfilm rond de teams van Captain America (Chris Evans) en Iron Man (Robert Downey Jr.) al $38,7 miljoen opgehaald in zo'n dertig landen. In alle landen staat de film op #1 in de landelijke Box Office. In Nederland is zelfs de sterkste opening neergezet voor een superheldenfilm. De verwachting is dat er wereldwijd op $220 miljoen gaat uitkomen na de dit weekend.

Ondertussen gaat het ook goed met de ontvangst van de dertiende film in het Marvel Cinematic Universe. De IMDb noteert een 8,7 na dertigduizend stemmen en Rotten Tomatoes staat voorlopig 94% na 82 verzamelde recensies. FilmTotaal recensent Jim Pedd kwam uit op 4 sterren.

Naast de eerste cijfers en voorspellingen zijn er ook weer wat promotionele zaken verschenen voor de film van regisseurs Anthony en Joe Russo, waaronder featurettes over de IMAX-release en de achtervolgingsscène in de tunnel, gevolgd door twee nieuwe oosterse affiches.









NieuwsFilm

meest populair