Warner Bros. en Legendary aangeklaagd voor stelen verhaal 'Kong: Skull Island'

Warner Bros. en Legendary aangeklaagd voor stelen verhaal 'Kong: Skull Island'

Hebben ze het idee voor de film gestolen?

Kong: Skull Island moet volgend jaar in première gaan, maar nu is er een rechtszaak tegen Warner Bros. en Legendary Pictures aangespannen die daar mogelijk een stokje voor kan steken. Kunstenaar Joe DeVito stelt dat hij het complete Skull Island universum bedacht heeft, en dat de producenten zijn ideeën gestolen hebben.

”Er zijn meer dan 80 jaar verstreken sinds het publiek Merian C. Coopers King Kong leerde kennen. In de tussentijd heeft geen enkele film of televisieserie het verhaal van de oorsprong van het iconische wezen verteld of zijn relatie met het mysterieuze eiland waarop hij ontdekt werd,” lezen we in de aanklacht. In 1992 begon DeVito met het maken van het verhaal dat de oorsprong van Kong uitlegde.

Een decennium later ging hij samen met Lorenzo di Bonaventura aan de slag om een peperdure serie rond Skull Island te maken. In februari 2014 zou het project door Di Bonaventura Television gemaakt gaan worden, maar werd het stilgelegd omdat het zijn samenwerking met ABC Studios staakte. De nieuwe partner werd Legendary Pictures en in april van dat jaar zou DeVito het idee nog aan Legendary voorgelegd hebben.

Ook deze studio liet het project gaan, maar in juli kreeg DeVito groen licht van Warner Bros. Diezelfde zomer kondigde Legendary aan een film te maken die zich op Skull Island zou afspelen en besloot Warner toch niet door te gaan met de serie. Waarop Warner ging samenwerken met Legendary. Hierin ligt dan ook de reden van de aanklacht van DeVito: hij zou zijn idee aan beide studio’s verteld hebben, die vervolgens samen aan de slag besloten te gaan met een film rond zijn idee.

Tegelijk zou DeVito met Warner een contract hebben voor een gegarandeerde pilot, maar die komt er dus ook niet. Hij eist in totaal 3,5 miljoen dollar aan schadevergoeding.

NieuwsFilm

meest populair