Ryan Reynolds eert aan kanker overleden 'Deadpool'-fan

Ryan Reynolds eert aan kanker overleden 'Deadpool'-fan

Connor McGrath werd maar 13 jaar oud.

Tijdens de opnames van Deadpool werd hoofdrolspeler Ryan Reynolds meermaals in contact gebracht met terminale zieke fans dankzij de Make-A-Wish Foundation. Één van hen was Connor McGrath. Het knulletje is helaas pas geleden overleden op 13 jarige leeftijd. De jonge liefhebber van Deadpool was de allereerste persoon die de film mocht zien. Op Facebook schreef Reynolds (39 jaar) een omvangrijke brief ter ere van de jongeman.

"Drie jaar lang vocht mijn vriend, Connor McGrath, meedogenloos tegen kanker. Ik weet niet goed hoe... Misschien dat de kanker heeft vals gespeeld... Maar het gevecht is twee nachten geleden ten einde gekomen. Ik kan mij in m'n wildste dromen niet voorstellen hoe vreselijk dit voor zijn ouders is, Kim en Gerald, en de rest van zijn familie in Newfoundland."

Daarna legde de acteur uit wat hij zo leuk aan Connor vond. "Hij was 13, maar voor een kind zeer slim en grappig. En niet 'voor een kind'-grappig of 'voor een persoon die met iets afschuwelijks vecht'-grappig. Hij was op ongeschikte wijze grappig. Hij had het bijzondere element dat je bij geweldige performers en komedieschrijvers ziet, een vaardigheid waar mensen met geluk mee geboren worden."

Uiteraard meldt Reynolds dat Connor, een geweldige vriend en zoon, veel te vroeg heengegaan is. De Amerikaan bedankte daaropvolgend de stafleden van het kinderziekenhuis waar de Deadpool-fan verbleef en de non-profitorganisatie Make-A-Wish. "Dankzij zijn wens was Connor de eerste persoon die 'Deadpool' zag. Ik reisde naar Edmonton, Alberta om hem te verrassen met een ruwe versie. De stuntdraden waren nog te zien, sommige grappen werkten niet (nog steeds niet) en de green screen was nog niet ingevuld. Connor leek het niet erg te vinden. En ik voelde me gelukkiger dan ooit om Wade Wilson te zijn."

Dat een 13-jarig jongetje een film voor volwassenen keek was volgens Reynolds absoluut geen probleem. "Hij kende meer scheldwoorden dan een Britse kokchef."



NieuwsFilm

meest populair