Rits acteurs aan Liam Neeson/Deep Throat-drama 'Felt' toegevoegd

Rits acteurs aan Liam Neeson/Deep Throat-drama 'Felt' toegevoegd

Josh Lucas vervangt o.a. Jason Bateman in de film van Peter Landesman.

Regisseur Peter Landesman is zijn cast van de politieke dramathriller Felt aan het uitbreiden. Naast de voorheen aangestelde Liam Neeson, Diane Lane en Maika Monroe zullen we ook de volgende namen in de film zien: Josh Lucas, Michael C. Hall, Kate Walsh, Tom Sizemore, Colm Meaney, Eddie Marsan, Marton Csokas, Wendi McLendon-Covey, Noah Wyle, Bruce Greenwood en Tony Goldwyn. Het oogt er inderdaad naar uit dat Landesman een ensemble op de been wil brengen zoals hij eerder deed met Parkland (2013).

Neeson treedt op als Mark Felt, een onderdirecteur van de FBI die in de jaren 70 een groots schandaal aan het licht bracht. Namelijk de Watergateaffaire. Vijf mannen braken in 1972, ergens tussen 28 mei en 17 juni, in het Watergatecomplex met gluiperige bedoelingen. Voor de Republikeinse partij installeerden zij afluisterapparatuur en maakten ze kopieën van diverse documenten. Hiermee trachtten de Republikeinen een voorsprong op de Democraten te behalen met de naderende presidentiële race die zou volgen. Richard Nixon was erbij betrokken en trad twee jaar later als president af.

Onderdirecteur Felt legde het schandaal bloot met behulp van journalisten Carl Bernstein en Bob Woodward van de Washington Post. Hij speelde hen informatie door onder de schuilnaam Deep Throat, een identiteit die de journalisten ruim dertig jaar lang geheim hielden. In 2005 kondigde Felt zijn rol in het Watergateschandaal aan.

Jason Bateman was ook een lange tijd aan de politieke dramathriller verbonden, maar is inmiddels vervangen door Josh Lucas. Hij speelt Charlie Bates, een werknemer van de FBI die destijds ontdekte wat zijn baas uitvoerde. Of Russell Crowe nog opdaagt is een vraag. Een maandje geleden werd het publiekelijk bekendgemaakt dat hij voor een rol had getekend, maar zijn betrokkenheid is niet meer terug te vinden.

Het scenario dat Landesman zal verfilmen pent hij zelf. MadRiver Pictures, Playtone (Tom Hanks) en Scott Free Productions (Ridley Scott) helpen hem zijn film te verwezenlijken. Deze moet ergens volgend jaar uitkomen.



NieuwsFilm

meest populair